Bandai Namco priprema Pac-Man film

Bandai Namco, kompanija koja je napravila čuvenu Pac-Man igru, možda će po njoj snimiti i istoimeni film. Japanski izdavač igara udružio se sa Wayfarer Studios, koji će na svojim plećima izneti ovaj projekat. Film je predstavio Chuck Williams, producent veoma uspešnog filma Sonic the Hedgehog, takođe zasnovanog po popularnoj klasičnoj igri.

pac-man

Za sada još uvek nije poznat datum kada će biti premijera filma, a nezvanično se pominje čak i da Bandai Namco još uvek nije definitivno odlučio da li će se upustiti u ovaj projekat. Međutim, angažovanje Williams-a ide u prilog tezi da će do toga doći. Naime, Sonic the Hedgehog je oborio rekord po zaradi, kada su u pitanju filmovi zasnovani na video igrama. Ovaj film je samo u Americi, tokom prvog vikenda zaradio 57 miliona dolara, dok je ukupna njegova zarada bila 319 miliona dolara. Interesantno je da je nastavak tog filma, Sonic 2, oborio rekord, jer je prvog vikenda zaradio 71 milion dolara, uprkos tome što je njegova premijera bila tokom pandemije.

To sve ukazuje da je Bandai Namco ipak dobro promislio pre nego što je odlučio da se upusti u projekat Pac-Man filma, kao i da očekuje dobru zaradu od njega. Nadamo se da će on biti završen uskoro i da će biti makar jednako uspešan kao Sonic franšiza.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,