BIZIT plus

Bela kuća najavljuje standarde za blockchain i druge kritične tehnologije

Bajdenova administracija od utorka povećava porez na rudarenje za 30%.

PCPress.rs Image

Američki dolar, više mrtav nego živ, oslonjen je na porez. Tako SAD-u nije važno šta se radi već koliki je porez. Nakon propasti SVB i raznih afera vezanih za kriptovalute, Bajdenova administracija je uglavnom koncentrisana na načine kako oporezovati ono što im već donosi velike nelegalne tokove novca. Zvuči čudno a zapravo je veoma korisno. Dok se koriste kriptovalutama za pranje novca, ujedno oporezuju sve one koji rudare zarad lične zarade i plaćaju ogromnu potrošnju energije, dok i od te potrošnje energije administacija ima koristi, naravno više lične nego opšte.

Bela kuća je izjavila da su kriptovaluta i rudarenje industrija budućnosti i da je neophodno da se pojačaju standardi kako bi se ojačala ekonomska i nacionalna bezbednost. Kroz Strategiju nacionalnih standarda američke vlade za kritične i nove tehnologije definisano je osam sektora tehnologije u nastajanju koji će imati značajan ekonomski uticaj u bliskoj budućnosti.

U njihovoj osnovi je tehnologija blockchain. A ostale oblasti su AI, poluprovodnici i mikroelektronika, komunikacione i mrežne tehnologije, biotehnologija, navigacije i merenje vremena, proizvodnja i skladištenje čiste energije kao i kvantne informacione tehnologije.

Bajdenova administracija je došla do zaključka da je potrebno promeniti standadizaciju za CET i da se reafirmiše pristup. Jedna od odluka koju su lako doneli je povećanje poreza. Zapravo se čini da je to bio i jedini cilj ove Strategije koja pompezno najavljuje novu „industriju“.

Izvor: kitco.com

Facebook komentari: