Binance Blockchain izgubio 570 miliona dolara hakovanjem

Najveća svetska berza kriptovaluta potvrdila je da je iz mreže Binance Smart Chain ukradeno 570 miliona nakon napada kroz takozvane “unakrsne mostove”.

PCPress.rs Image

Binance, najveća svetska berza kriptovaluta, potvrdila je u petak da je 570 miliona dolara ukradeno u hakovanju blockchaine koji se koristi kao most za prenos sredstava između mreža. Napad na mrežu pokazao je slabost u decentralizovanom finansijskom sistemu u kojem se transakcije kontrolišu kodom.

“Softverski kod nikada nije bez greške”, rekao je izvršni direktor Binance. Naglasio je da nijedan korisnik nije izgubio novac u hakovanju, ali i da su takozvani mostovi unakrsnih lanaca posebno ranjivi na hakerske napade.

“Videli smo seriju napada na ciljano ranjiva mesta kao što su unakrsni mostovi. Otvoreno ćemo podeliti detalje o napadu i sve lekcije koje ćemo proći kako bismo popravili ove ranjivosti.”

U avgustu je kompanija za istraživanje procenila da su kriptovalute do sada izgubile 2 milijarde dolara u 13 hakerskih napada na mostove unakrsnih lanaca tokom 2022. godine. U martu je jedan napad odneo 600 miliona dolara sa mosta video igre Akie Infinity. Dok je u februaru iz mreže Vormhole ukradeno 325 miliona dolara.

Pročitajte i:  20,000 mejl adresa pogođeno curenjem podataka u američkom ministarstvu odbrane

Izvor: nytimes.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,