PC Press Studio

Belgrade City Guide, aplikacija za turiste, od sada i za iPhone i iPad

Radi proširivanja dostupnosti mobilne aplikacije najvećem broju turista, saradnja Turističke organizacije Beograda i kompanije Tehnicom Computers rezultirala je razvojem Belgrade City Guide aplikacije i na iOS platformi.

Prateći trendove i uočavajući veliku zastupljenost iPhone mobilnih telefona među korisnicima iz Severne Amerike i Zapadne Evrope, u dogovoru Turističke organizacije Beograda (www.tob.rs) i Tehnicom Computersa (www.tehnicomcomputers.com), doneta je odluka da se paleta mobilnih vodiča kroz Beograd proširi. Tako, Belgrade City Guide aplikacija dobija na univerzalnosti, pokrivajući dve najveće grupe korisnika na android i iOS platformi. Osim za mobilne telefone, ova aplikacija razvijena je i za Pad uređaje.

Belgrade City Guide aplikacija namenjena je stranim i domaćim turistima, gostima Beograda, ali i svakome ko želi da se bliže upozna sa lepotama i znamenitostima grada, kao i mestima za izlazak ili odmor. Sadržaj aplikacije je detaljno prikazan po kategorijama na mapi, tako da olakšava kretanje i pronalaženje objekata. U pitanju su sledeći sadržaji: o Beogradu, kako putovati, gde odsesti, gde jesti, šta videti, šta raditi, korisne informacije, razgledanje i najnovije vesti. Svi sadržaji su unapred integrisani u aplikaciju, tako da za njeno korišćenje nije potrebna aktivna internet konekcija. Aplikacija je dvojezična, sa tekstovima na engleskom i srpskom jeziku.

Aplikacija za iPhone ili iPad može se skinuti sa App Store putem linka:

http://itunes.apple.com/ca/app/belgrade-city-guide-lite/id526331924?mt=8

“Turistička organizacija Beograda je u svom Planu rada za 2012. godinu značajnu pažnju posvetila praćenju tehnoloških inovacija i njihovoj primeni u turističkoj ponudi grada Beograda. Saradnja sa kompanijom Tehnicom Computers je omogućila realizaciju aplikacije Belgrade City Guide za telefone na android platformi početkom godine. Ovim projektom Beograd je stavljen u ravan sa drugim evropskim gradovima koji prate IT trendove u cilju turističke promocije. Proširenje projekta i na aplikacije za Apple uredjaje, doprineće informisanju još većeg broja turista pri boravku u našem gradu. Porast broja turista u prvom kvartalu za 17%, i broja noćenja za 22% svakako će doprineti većem korišćenju ovih aplikacija, na zadovoljstvo i Turističke organizacije Beograda i Tehnicom Computersa” – navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Tehnicom Computers je jedna od prvih kompanija koja se na srpskom tržištu počela baviti razvojem mobilnih aplikacija (www.tehnicomsolutions.com). Osim razvojem web i mobilnih aplikacija i Internet prezentacija, kompanija je lider u izgradnji informacione i komunikacione strukture preduzeća. Veoma uspešno bavi se i poslovima inženjeringa.

Izvor: Tehnicom

Facebook komentari:
SBB