Predstavnici Google-a ponovo u Srbiji

IMG_8554 Srbija je još jednom ugostila predstavnike kompanije Google, koji su održali predavanje na AdIT-u 2012, događaju u organizaciji ITAcademy, na kome su se smenjivali najeminentniji stručnjaci iz oblasti Internet poslovanja.

U jednom danu održana je serija predavanja o strategijama online marketinga, trendovima u progamiranju, tehnikama i metodama Google analitike i SEO optimizaciji. Najviše pažnje, svakako, privukli su Mario Janković Romano i Maja Magdelinić iz Google Dablin centra, glavne Google kancelarije u Evropi, koji su učesnicima predočili prednosti oglašavanja putem AdWords oglasa i uputili ih u tajne upravljanje online kampanjama. Njihovo gostovanje na AdIT-u bila je jedinstvena prilika da se čuju saveti direktno od ljudi iz ove multinacionalne kompanije.

AdIT 2012 je bio strogo zatvorenog tipa samo za polaznike ITAcademy, koji su jedini imali mogućnost da prisustvuju predavanjima ili ih uživo prate putem Live stream-a.
Iako je ulaganje u Internet oglašavanje u našoj zemlji prošle godine poraslo za 17 odsto u odnosu na prethodnu, Srbija i dalje ne može da se meri sa svetom. Mario i Maja su
naglasili da bi oglašivači što pre trebalo da prepoznaju potencijal Interneta i da se nadaju da će njihova prva poseta našoj zemlji tome doprineti.

Pročitajte i:  Google je navodno ponudio EU cloud kompanijama preko 500 miliona dolara da nastave antimonopolsku tužbu protiv Microsofta

Izvor: LINK Group

Facebook komentari: