Besplatan Internet u beogradskim parkovima

telenorStanovnici Beograda će u naredne dve godine imati besplatan pristup bežičnom Internetu u parkovima na teritoriji grada zahvaljujući saradnji kompanije Telenor i gradske skupštine. Prva tri parka koja će dobiti Telenor bežični Internet su Vukov spomenik, Proleće i skejt park na Novom Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i dosadašnji generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji, Stajn Erik Velan, potpisali su ugovor o saradnji na realizaciji ovog projekta.

Pored idejnog rešenja koje kompanija Telenor radi za svaki park pojedinačno i instaliranja opreme za uvođenje Interneta, Telenor će se brinuti o održavanju opreme. Uz podršku Sekreterijata za komunalne i stambene poslove, JKP Zelenilo Beograda i Uprave za energetiku, grad Beograd će obezbediti da parkovi budu dobro osvetljeni i noću, a javne površine uređene.

Projekat doprinosi i razvoju turističke ponude grada Beograda, pružajući svima koji u Beograd dođu u turističku ili poslovnu posetu, mogućnost da u realnom vremenu budu informisani o dešavanjima u njihovoj zemlji, kao i da na najbrži način saznaju sve o gradu u kome borave. Besplatno korišćenje bežičnog Interneta na javnim mestima i otvorenom prostoru, umnogome će unaprediti i kvalitet života građana, pomoći im da na svakom mestu i u svako vreme odgovore na zahteve koje im nameće savremeni tempo života.

Pročitajte i:  Yettel Sve – objedinjena ponuda za mobilnu telefoniju, kućni internet i TV

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park kada je Telenorov signal u Studentskom parku omogućio brzi Internet na otvorenom. Posle Beograda, Internet parkove dobili su i stanovnici Novog Sada, Niša, Kraljeva i Kragujevca.  Telenorov 3G signal, koji obezbeđuje brz Internet, danas stiže do gotovo 40 odsto stanovnika Srbije u 170 gradova i manjih mesta.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,