Zebra

Best Buy promenio način prodaje

Lanac prodavnice Best Buy je od danas uveo tzv. “beskontaktnu prodaju” u svim svojim prodavnicama u Sjedinjenim Američkim Državama, kako bi pokušao da zaštiti i svoje radnike i kupce od širenja Korona virusa. Kupljena roba će se isporučivati kupcima samo van njihovih objekata.

best buy beskontaktna kupovina

Ograničavanje načina prodaje zbog Korona virusa

Sistem prodaje u prodavnicama Best Buy osmišljen je tako da kupac robu naručuje mejlom ili preko njihove online prodavnice, a istu će dobiti tako što dođe ispred njihovih objekata i onda će im do auta neki od zaposlenih doneti poručenu robu. Plaćanje će se vršiti karticama, tako da je ceo proces prodaje praktično bez kontakata između ljudi. To im je i bio prvenstveni cilj.

Iz ovog velikog lanca prodavnica su objavili da je u celoj zemlji primećen veliki rast potražnje za proizvodima koji su ljudima potrebni za rad od kuće, ali i za proizvodima koji ljudima omogućavaju da hlade ili zamrzavaju hranu. Zbog većeg obima posla, i Best Buy prilagođava način kako da ceo proces prodaje bude što bezbedniji.

Pročitajte i:  YouTube uklonio 30.000 snimaka sa dezinformacijama o COVID-19 vakcinama

Zbog epidemije Korona virusa koji je zahvatio ceo svet, brojni događaji su otkazani. Kongres mobilne telefonije MWC Barselona je otkazan, SXSW, a na drugoj strani se velike korporacije ujedinjuju u borbi protiv ovog virusa. IBM će raditi sa Belom kućom na pronalasku leka i vakcine, dok je lanac prodavnica GameStop zatvorio svoja vrata za kupce.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,