GameStop zatvara svoje radnje

Kompanija koja stoji iza lanca prodavnica za video igre i gejming opremu GameStop odlučila je da zatvori svoje prodavnice u Sjedinjenim Američkim Državama zbog širenja epidemije izazvane Korona virusom. Oni prelaze na prodaju putem dostave, sve dok traje vanredno stanje.

gamestop zatvara radnje

Nagli preokret u odnosu na prošlu nedelju

GameStop će preći na isporuku robe putem dostave, i to počev od 22. marta, najavljeno je u ovoj kompaniji. To je nagli preokret za ovu firmu, koja je pre samo nekoliko dana žustro branila svoju odluku da nastavljaju normalno da rade bez obzira na pretnje širenja Korona virusa. Tada su naveli svojim zaposlenima da ne obraćaju pažnju i da ignorišu informacije u vezi sa ovom epidemijom.

George Sherman, generalni direktor GameStopa izjavio je da privremeno zatvoriti prodavnice, i da će sve porudžbine ići digitalnim putem. Kupci mogu da koriste GameStop aplikaciju za kupovinu, a roba će stizati dostavom. Ova vest dolazi odmah nakon jučerašnjeg objavljivanja da je u Sjedinjenim Američkim Državama za poslednjih 24 časa obolelo preko 13,000 ljudi.

Do sada je od Korona virusa obolelo preko 350,000 ljudi, a umrlo njih 15,000. Otkazan je E3 sajam, Google I/O konferencija, kao i mnogi drugi bitni događaji i sajmovi. IBM i Bela kuća će raditi na rešavanju ove krize, tako što će zajedničkim snagama i uz pomoć superkompjutera probati da otkriju lek i vakcinu. Epidemijom Korona virusa pogođene su gotovo sve zemlje sveta, a trenutno je u najtežem stanju evropski kontinent.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,