Otkazan MWC Barcelona 2020

Nakon više otkazivanja dolaska velikih svetskih kompanija, organizatori sajma MWC Barselona 2020. rešili su ga otkažu zbog širenja Korona virusa. Iz ove organizacije objavili su da je pod ovim uslovima nemoguće održati svetsku konferenciju onako kako je zamišljeno, i da zbog toga trenutno otkazuju sajam.

otkazan MWC sajam

Velike kompanije već otkazale prisustvo

Prošle nedelje su svoje prisustvo otkazali Nokia, Ericsson, LG Electronics, Amazon, a juče su otkazivanje potvrdili i Facebook i Intel. Zbog svega ovoga, organizatori su ipak odlučili da se sajam ne održi. Neke kompanije su pre otkazivanja sajma ipak rešile da prisustvuju i održe privatne brifinge, ali će na kraju ostati uskraćene i za to.

Španski ministar zdravlja poziva na mir

Salvador Illa, španski ministar zdravlja, pozvao je ljude da ostanu mirni. Izjavio je da “ljudi treba da veruju u španski zdravstveni sistem” i da “donose odluke zasnovane na naučnim dokazima”. MWC je trebalo da bude održan od 24. do 27. februara, i svake godine privlači više od 100.000 posetilaca, dok iz Kine dolazi otprilike oko 6.000 ljudi.

Otkazivanjem sajma, lokalna ekonomija Barselone ostaće bez više desetina miliona eura zarade, što će značajno uticati na sam grad. Na ovom sajmu svake godine hiljade kompanija izlaže svoje tehnološke inovacije, što daje ogroman podsticaj lokalnoj zajednici.

Izvor: BBC

Facebook komentari: