BIZIT plus

Bezbednost za kućne ljubimce: GPS lokator

Moderna tehnologija danas omogućava da se prati skoro sve – od ključeva do prtljaga – te je red došao i na kućne ljubimce koji se često izgube u gužvi savremenog sveta.

PCPress.rs Image

Whistle je jedna od vodećih kompanija kada je praćenje kućnih ljubimaca u pitanju, ali se nedavno pojavila i nova konkurencija – Fi –  te predstavila ogrlicu za pse koja ima i GPS opciju, te praćenje četvoronožnih članova porodice podiže na potpuno novi nivo. Tako pametna GPS ogrlica prati aktivnosti ljubimca, te lokaciju, a može da potraje do tri meseca između dva punjenja.

Baterija koja dugo traje jedan je od osnovnih preduslova za kvalitet uređaja ovog tipa, te je u okviru pametne ogrlice i od velike pomoći, budući da vlasnicima pruža više vremena da pronađu svoje izgubljene životinje. Ogrlica koristi AT&T LTE-M mrežu koja ne troši mnogo energije, te omogućava da baterija potraje duže. Pored toga tu je i „mod za izgubljene pse“ koji vlasnike automatski obaveštava o tome da je pas napustio teritoriju u kojoj se obično kreće.

Pročitajte i:  U novom eksperimentu dokazano da psi razlikuju reči

PCPress.rs Image

Pametna ogrlica za pse kompanije Fi zahteva i registrovanje na servis koji omogućava sve pomenute opcije, ali je pretplata povoljnija od one koju nudi konkurencija, te košta oko osam dolara na mesečnom nivou.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: