Bežično je u modi: LG Tone Free HBS-FN6 Bluetooth slušalice

Bežične slušalice su u modi, a južnokorejski LG je svojom vizijom kako trebaju da izgledaju i kakve funkcionalnosti trebaju da imaju uređaji ovog tipa definitivno oplemenio čitavu ponudu.

PCPress.rs Image

LG je predstavio dva modela slušalica u sklopu svoje Tone Free porodice – HBS-FN6 i HBS-FN4, koji su postali dostupni u Srbiji. Ove bežične slušalice su razvijene u saradnji s kompanijom Meridian i koriste njenu audio tehnologiju. Isprobali smo FN6, koji je i nešto skuplji, i čija cena iznosi 14 hiljada dinara. Kakvi su naši utisci?

Specifikacije:

Kapacitet baterije:
– Slušalice: 55mAh x 2
– Futrola: 390mAh

Brzo napajanje: 5 minuta za 1 sat korišćenja

Dužina trajanja Baterije:
– Tokom Razgovora: 5 sati
– Tokom Slušanja: 6 sati
– Slušalice + futrola: 18 sati

Konektivnost: Bluetooth 5.0
Kompatibilnost: Android / iOS
Bluetooth Audio kodek: SBC / AAC
Boje: Crna/Bela

Slušalice koje ubijaju bakterije

PCPress.rs Image

Jedan od udarnih aduta slušalica je zapravo – njihova kutija. Naime, uz HBS-FN6 stiže LG UVnano punjač, gde se slušalice čuvaju, pune i – oh, da – dezinfikuju! Da, dobro ste pročitali. Zahvaljujući ultra ljubičastim zracima, prema navodima proizvođača, ova futrola ubija 99.9 odsto bakterija iz familije koli i strafilokoke na hipoalergenskim silikonskim slušalicama, kao i u njihovoj unutrašnjosti.

Aplikacija koja locira

Da biste koristili slušalice u punoj meri i otključali sav njihov potencijal, neophodno je da koristite LG Tone Free aplikaciju. U nekim situacijama ovakav pristup može biti problematičan – recimo, ukoliko želite da koristite slušalice da slušate nešto na laptopu, nećete moći da koristite sav njihov potencijal i mogućnosti.

Pročitajte i:  LG Digital Signage: Maksimum produktivnosti, ali i elegancije

PCPress.rs Image

Zanimljivo je da aplikacija može da registruje slušalice i veže ih za vaš Google nalog, nakon čega će vam – ukoliko to želite – prikazivati lokaciju slušalica. Naravno, neka mikrolokacija bi bila korisnija od Google Maps adrese, ali i ovo može da posluži. Sve u svemu, aplikacija je neophodna da se dozvoli velika jačina zvuka (apsoultno obavezno za spoljnu upotrebu), kao i da omogući razna podešavanja i predefinisane ekvilajzere za različite prilike.

Mogućnosti, opcije, udobnost

Pomenuti punjač, osim što ubija bakterije, slušalicama omogućava da za samo 5 minuta punjenja reprodukuju sat vremena muzike. Baterije od 55 mAh u slušalicama se kombinuju sa 390 mAh u kutiji-punjaču. Slušalice obećavaju autonomiju od oko 6 sati, dok kutija donosi još dve ture punjenja (12 sati) za ukupno 18 sati upotrebe. To obećanje je manje-više ispunjeno, u granicama normalnih odstupanja od oko pola sata u okviru jednog ciklusa.

PCPress.rs Image

Pored toga, LG Tone Free slušalice se mogu pohvaliti IPKS4 sertifikatom za zaštitu od vode, kiše i znojenja, što može naročito značiti tokom vežbanja. Potiskivanje okolne buke je takođe važna funkcija, koja na ovim slušalicama radi sasvim korektno, i spada u jednu od glavnih funkcija koje se mogu aktivirati dodirom odgovarajuće pozicije na slušalicama.

Kad smo kod toga, slušalice podržavaju određeni set komandi (kompletan tutorijal je ugrađen u Tone Free aplikaciju) zahvaljujući zonama osetljivim na dodir. Vremenom ćete se izveštiti da ih koristite, pa ćete tako moći da pokrenete, pauzirate ili preskočite pesme, kao i da kontrolišete jačinu zvuka. Pored toga, prisutna je podrška glasovnih komandi za Google Assistant ili Siri na povezanom pametnom telefonu.

Pročitajte i:  Kompanija LG strateški investira u robotiku

PCPress.rs Image

Oblik bubica je odličan! LG se opredelio za dizajn koji prati oblik ušnog kanala, te ove bubice savršeno leže u uhu – s tim što naravno treba imati u vidu da ovo može biti veoma individualna stvar i da ne znači da će svakome prijanjati kako treba. Površine koje vire su minimalne, bubice odlično naležu na unutrašnjost ušne školjke.

Kvalitet zvuka?

Najzad, dolazimo do stavke koja kod bežičnih bubica moderne ere nekako dođe na kraj, umesto da bude pitanje svih pitanja. Kako to uvek biva, bežične bubice nikada neće pružiti kvalitet kakav nude standardne bubice visokog kvaliteta povezane kablom, posebno jer se dosta utroši na sve one sporedne stvari koje smo spominjali do sada, a koje su takođe veoma važne na ovakvom tipu uređaja.

PCPress.rs Image

Dobra vest jeste da je LG na razvoju ovih bubica sarađivao s kompanijom Meridian. Tone Free slušalice nude četiri jedinstvene postavke zvuka koje je Meridian razvio: Natural mode stvara prirodan zvuk, autentičan i uravnotežen; Immersive mode produžava surround efekat, Bass Boost pojačava bas, a Treble Boost čini vokalne zvuke kristalno jasnim. U teoriji, dabome.

Pročitajte i:  Meta u saradnji sa kompanijom LG

Dosta toga zavisi i od uklapanja slušalica u korisnikovo uho. Ukoliko je poklapanje bolje, i kvalitet zvuka je bolji, a posebno je kvalitetnije filtriranje spoljnih zvukova. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, dvoslojni dinamični zvučnici donose – prosečan kvalitet zvuka za ovu kategoriju uređaja. Da, možete se prilično igrati i dobiti potencijalno bolji rezultat nego s bubicama nekog konkurenta.

PCPress.rs Image

No, ne treba očekivati kvalitet kakav nude neke višestruko skuplje bubice, iako smo mu se možda nadali. S druge strane, ne treba to ni doživljavati kao manu. Jednostavno, u pogledu kvaliteta zvuka se dobija tačno onoliko koliko se plati, posmatrano kroz prizmu ponude bežičnih bubica.

Kvalitet poziva i razgovora je odličan! Dvostruku mikrofoni odlično obavljaju svoj posao, i u tom pogledu imamo samo reči hvale. Sagovornici se čuju jasno i razgovetno. Ukoliko vam trebaju slušalice za često online sastančenje, što je posebno zanimljivo sa porastom rada od kuće u eri korone, LG Tone Free HBS-FN6 možemo toplo preporučiti.

PCPress.rs Image

Solidno balansirane, bogate raznim opcijama i mogućnostima, s obiljem upotrebljivosti u raznim scenarijima – tako bismo okarakterisali LG Tone Free HBS-FN6 bežične slušalice. Iskreni da budemo, družeći se s ovim tipom proizvoda prilično često u poslednje vreme, otkrili smo mnogo svakodnevnih situacija gde su izuzetno pogodne i gde drastično olakšavaju život na mnogo načina. Ukoliko bi opisane karakteristike i mogućnosti značile i vama, ove slušalice je veoma lako preporučiti.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: