TrendMicro

Bil Gejts ima savet za buduće preduzetnike

Ako je Bil Gejts u nečemu dobar, onda je to svakako predviđanje novih prilika za uspeh. Nekoliko puta je izjavljivao da je njegova vizija o mogućnostima koje su se otvarale u svetu kompjutera, prouzrokovala njegov preuranjeni odlazak sa Harvarda, nakon čega se posvetio razvoju tehnologije koja će promeniti svet.

PCPress.rs Image

Stoga, vredno je poslušati odgovor koji osnivač Microsofta daje kada mu se postavi pitanje čemu treba da se posvete budući preduzetnici. Gejtsov odgovor je jednostavan: posvetite se nauci. „Što više možete da saznate o nauci, bolje ćete moći da procenite gde su prilike za dalji razvoj”, rekao je Gejts.

Gejts smatra da bi ljudi trebalo da se posvete oblastima u kojima će značajne inovacije biti potrebne u bliskoj budućnosti kako bi čovečanstvo uspelo da se izbori sa novim izazovima. Najvažniji izazovi koji su pred nama, kako smatra Gejts, uključuju zdravstvenu zaštitu od bolesti na svetskom nivou i potrebu za razvojem novog energetskog sistema za celu planetu. Odgovori na ove izazove će doći kroz naučna istraživanja, smatra Gejts.

Pročitajte i:  Microsoft Excel je predstavio neverovatnu novu funkciju

Izvor: World Economic Forum

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,