YouTube uvodi “pametno” titlovanje sadržaja koji se emituju uživo

YouTube je najavio nekoliko novih opcija, koje se pre svega tiču korisnika koji sadržaje emituju uživo, ali i onih koji takve programe prate.

PCPress.rs Image

Tako je kompanija najavila da uvodi automatske titlove na engleskom jeziku, a u slučajevima kada profesionalan prevod nije dostupan, a cilj je da u budućnosti takvi sadržaji budu dostupni, te razumljivi, još većem broju korisnika. Automatski titlovi zasnivaju se na tehnologiji za prepoznavanje govora (LASR), a koja zadovoljava uslove kompanije kada je u pitanju broj grešaka, te pouzdanost titla. U osnovi ove tehnologije je mašinsko učenje, pa su tako automatski titlovi još uvek daleko od savršenog. Ipak, i nesavršena rešenja su bolja od sadržaja bez rešenja, te konačno utiču na to da ono što se emituje postane razumljivo većem broju korisnika, a korisnici automatske titlove mogu da očekuju tokom narednih nedelja.

Druga novina dolazi u formi čuvanja poruka koje su korisnici slali tokom emitovanja, a na koje vlasnik kanala može naknadno da odgovara. Tako će se polje za komentare sada nalaziti pored videa, te će se vraćati unazad, te ići unapred, a kako se video kasnije bude premotavao, te ubrzavao.

Pročitajte i:  TikTok-ova native aplikacija stiže za Vision Pro

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,