Binance napustio Kanadu zbog strogih kripto pravila

Kompanija navodi da poslovanje u zemlji “više nije održivo”.

PCPress.rs Image

Nove smernice i stoga pravila

Kanađani više neće imati pristup najvećoj berzi kriptovaluta na svetu. Binance je objavila da se povlači sa kanadskog tržišta zbog novih stabilcoin-a i ograničenja za investitore u toj zemlji. Još u februaru, kanadski administratori za hartije od vrednosti (CSA) objavili su nove smernice koje platformama za kripto trgovanje koje posluju u regionu daju 30 dana da se registruju ili napuste zemlju. Kripto kompanije koje odluče da se registruju i ostanu moraće da se pridržavaju strožih pravila. Jedno od pravila je traženje odobrenja CSA pre nego što dozvole korisnicima trgovinu stabilcoin-ima.

Prema izveštajima, Binance će morati da prođe provere nadležnih organa pre nego što dobije odobrenje. Kripto berza je bila pod intenzivnim nadzorom u Severnoj Americi tokom proteklih godina. U SAD, DOJ i Internal Revenue Service razmatraju izveštaje u kojima se navodi da se Binance koristi za pranja novca od 2021.godine. Takođe, kompanija je navodno pod istragom zbog toga što je dozvolila korisnicima da zaobiđu sankcije protiv ruskih finansijskih institucija. U martu ove godine, Binance je optužena za kršenje američkih zakona o trgovini i derivatima.

Pročitajte i:  Kripto rudnici da počnu da prijavljuju potrošnju energije u SAD 

U svom saopštenju, Binance je navela da je odlagala odluku sve dok je mogla „da istraži druge razumne puteve da zaštiti svoje kanadske korisnike“. Zapravo, prema izveštajima kanadska filijala podnela papire za početak procesa registracije u martu. Ali na kraju je odlučila da nastavak poslovanja u zemlji „više nije održiv“.

Binance je svoju najavu završila napomenom u kojoj se navodi da je uverena da će se jednog dana vratiti u Kanadu, jer je to matična zemlja generalnog direktora Changpeng Zhao-a. Takođe, kompanija se nada da će nastaviti saradnju sa kanadskim vlastima kada je u pitanju formiranje „promišljenog, sveobuhvatnog regulatornog okvira“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,