Apple zabranio zaposlenima upotrebu ChatGPT

Apple se pridružio Samsungu i Amazonu u ograničavanju pristupa zaposlenima.

PCPress.rs Image

Apple je nametnuo oštre smernice o korišćenju eksterne veštačke inteligencije, uključujući i ChatGPT od strane svojih zaposlenih.

Apple razvija sopstvenu tehnologiju veštačke inteligencije dok u isto vreme izražava zabrinutost zbog potencijalnih povreda podataka povezanih sa zaposlenima koji koriste eksterne AI programe. Apple je obeshrabrio svoje zaposlene da koriste Copilot koji je u vlasništvu Microsofta zbog zabrinutosti o povredi podataka.

Iako je ChatGPT nedavno postavio dodatak „režim bez arhiviranja“ Apple zasigurno zna da tako nešto nije realno. Upotreba ovakvih aplikacija od strane zaposlenih može u velikoj meri da ugrozi poverljivost podataka kompanija, ne samo Apple već bilo koje druge.

Samsung i Amazon su već svojim zaposlenima zabranili upotrebu ChatGPT kako bi zaštitili svoje podatke. Sa druge strane postavlja se pitanje kako je moguće ovakvu vrstu zabrane dati zaposlenima? ChatGPT garantuje kao i sve druge aplikacije zaštitu privatnosti podataka i njihovu bezbednost od bilo koje vrste zluoptrebe. Zaposleni imaju pravo da u svoje slobodno vreme koriste bilo koju vrstu aplikacije iako prema ugovorima imaju obavezu o zaštiti poslovnih podataka. A kako su vodeće tehnološke kompanije reagovale veoma burno sada je više nego očigledno da zaštite podataka odavno nema. ChatGPT je samo prva AI aplikacija koja je uspela da se realizuje i time stekne prednost u prikupljanju poverljivih podataka.

Pročitajte i:  ChatGPT može naglas da vam pročita odgovore

Izvor: peoplematters.in

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,