Binance privremeno zaustavila transakcije

Izvršni direktor kompanije navodi da je problem otklonjen i da su sva sredstva na sigurnom.

PCPress.rs Image

Sredstva korisnika su bezbedna

Binance je privremeno suspendovala transfere sredstava i druge transakcije nakon što je otkrila eksploataciju na svojoj blockchain mreži Smart Chain.

Prema izveštajima, hakeri su ukrali kriptovalute u vrednosti od više od 500 miliona dolara. Međutim, izvršni direktor kompanije Changpeng Zhao rekao je da kompanija procenjuje da su hakeri ukrali između 100 i 110 miliona dolara.

Takođe, Binance je uverila korisnike na Redditu da su njihova sredstva bezbedna. Prema izveštajima, Changpeng Zhao je objasnio da se eksploatacija unakrsnog lanca BSC Token Hub-a, koji omogućuje prenos kriptovalute i digitalne imovine poput NFT-a sa jednog blockchaina na drugi, „rezultovala dodatnim BNB“ odnosno Binance Coin-om.

Hakeri su konstruisali nove BNB-ove a zatim prebacili ekvivalent od oko 100 miliona dolara sa blockchaina umesto da kradu stvarna sredstva ljudi. Prema izveštajima, hakeri su brzo proširili ukradenu kriptovalutu. Oni su pokušali da je pretvore u drugu valutu. Još uvek sigurno da li su u tome uspeli.

Pročitajte i:  Binance prekida pružanje usluga u nigerijskoj valuti

Takođe, mreža Smart Chain je ponovo počela da funkcioniše uz pomoć zaštita koje sprečavaju hakere da se integrišu u sistem. Korisnici će uskoro moći da nastave svoje transakcije. Hakovi na unakrsni lanac u poslednje vreme su postali najveći bezbednosni rizik a ovaj incident je samo jedan od mnogih.

Analitičarska firma za blockchain Chainalysis izvestila je još u avgustu da je ukupno 2 milijarde dolara u kriptovaluti ukradeno preko 13 hakerskih napada na unakrsni lanac. Otprilike oko 69 odsto te sume je ukradeno samo ove godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: