BIZIT plus

Dark web: Reklamiranje i finansijske prevare

Jedno od prodajnih mesta u okviru dark web univerzuma reklamira se na račun žrtava. U pitanju je BidenCash koji je objavio preko milion kreditnih kartica, a kao reklamu za svoje prodajno mesto.

PCPress.rs Image

Objavljene kreditne kartice može da preuzme bilo ko, te da uz pomoć njih izvodi različite finansijske prevare, a radi se o strategijama koje su moguće zahvaljujući podacima koji se kradu u napadima na različite web sajtove na koje korisnici unose podatke o bankovnim računima i kreditnim karticama. BidenCash te podatke inače prodaje, a postoji od juna 2022. godine, kada je takođe objavio informacije o nekoliko hiljada kreditnih kartica kao marketinški potez.

Da bi stigli do što više interesenata akciju su reklamirali i na drugim hakerskim forumima, a u ponudi su „sveže“ kreditne kartice koje ističu u periodu od 2023. do 2026. godine. Ukradene su od žrtava širom sveta, ali su najviše stradale mete iz Sjedinjenih Američkih Država. Među ponuđenim podacima su brojevi kreditnih kartica, datumi isteka, CVV brojevi, imena, brojevi telefona, adrese, te druge osetljive informacije koje se ovoga puta nude za džabe.

Pročitajte i:  Hakeri iz Kambodže držali u zarobljeništvu 250 ljudi

Dark web ponude ovih razmera su obično prevare, pa je moguće da se radi o lažnim podacima čija je jedina funkcija da privuku pažnju. Dakle ponekad su u pitanju samo loše i opasne reklame, ali eksperti upozoravaju da su u ovom slučaju utvrdili verodostojnost nekih kartica, tako da su možda sve ponuđene zaista ukradene od običnih ljudi koji su postali žrtve opasne prevare.

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: