BIS: Reciklirajte i donirajte – istovremeno

A091017_1_1 BIS Reciklažni centar u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije, pokreće akciju „Probudimo IT Srbiju – održivo i legalno“, sa ciljem doniranja korišćenih računara prikupljenih od strane privatnih i javnih preduzeća, koji će nakon procesa refabrikovanja i instaliranja legalnog softvera po pravilima Community MAR programa, ići ugroženim obrazovnim ustanovama u Srbiji.
BIS Reciklažni centar i Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije, pozivaju društveno odgovorne i ekološki svesne kompanije, da svoju polovnu ispravnu računarsku opremu, kroz projekat „Probudimo IT Srbiju – održivo i legalno“, doniraju školama i drugim ustanovama koje ne bi mogle da obezbede računare na drugi način. Kompanije i javna preduzeća mogu donirati svoje računare do sredine maja, nakon čega će se u BIS Reciklažnom centru refabrikovati i u junu donirati školama. Prednosti refabrikovanja računara su višestruke, sprečava se prevremeno otpisivanje računara koji se još uvek može upotrebljavati, produžava se životni vek računara i obezbeđuju se računari onima kojima je to najpotrebnije.
Veliki broj još uvek upotrebljivih računara odbacuje se svake godine. Ponovno korišćenje računara kroz donacije ili obnavljanje, predstavlja veliki pomak za brigu o pripadnicima socijalno ugrožene populacije. BIS Reciklažni centar želi da kroz nove poslovne modele i partnerstva sa različitim organizacijama pomogne u socijalnim i ekonomskim izazovima sa kojima se suočavaju oni koji do sada nisu imali priliku da uživaju u pogodnostima koju pružaju informacione tehnologije.
BIS Reciklažni centar, je deo globalnog Microsoft Authorised Refurbisher programa, rasprostranjenog širom planete. Aktivnim učešćem u njegovom posebno fokusiranom segmentu koji se zove Community MAR, obezbeđuju se računari sa prethodno instaliranim legalnim softverom dobrotvornim, neprofitnim i obrazovnim ustanovama.

Pročitajte i:  Čistija budućnost uz drvene vetrenjače

Izvor: BIS Reciklažni centar

Facebook komentari: