BIZIT plus

Bitcoin ponovo pao ispod 20.000 dolara

Bitcoin je pao ispod 20.000 dolara i tako nastavio pad za skoro 60 odsto sa godišnjeg maksimuma.

PCPress.rs Image

Nastavlja se pad kriptovaluta

Vrednost bitcoina, najveće i najpoznatije kriptovalute na svetu, pala je poslednji put za 1,5 odsto na 19.946 dolara. To predstavlja pad za 298 dolara. Tržišna vrednost bitcoina pala je za 58,7 odsto u odnosu na godišnji maksimum od 48.234 dolara koji je dostignut 28. marta.

U međuvremenu, Eter (Ethereum) je pao za 2,76 odsto na 1.467,2 dolara.

Predsednik Federalnih rezervi Jerome H. Powell, upozorio je da će kampanja centralne banke u borbi protiv najbrže rastuće inflacije u deceniji imati posledice po radnike i ukupan privredni rast.

Powell je na konferenciji Banke federalnih rezervi Kanzas Sitija, naglasio da federalne rezerve moraju da ostanu pri svojoj politici podizanja kamatnih stopa kako bi se sprečilo da brzo povećanje cena postane trajnija karakteristika američke ekonomije.

„Bitcoin je pao ispod 20.000 dolara i zatim se investitorima smanjilo raspoloženje nakon pesimizma koji je izneo Jerome H. Powell“, rekao je analitičar Edward Moya. „Evropski i azijski centralni bankari su verovatno i pesimističniji od predsednika Fed-a, Powell-a i zbog toga se pripremaju za loše tržište“, dodao je Moya.

Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pada

Bitcoin je poslednji put bio ispod 20.000 dolara sredinom jula.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: