BIZIT plus

BIZIT 2017: Digitalizujte vaš poslovni prostor

Na ovogodišnjoj BIZIT konferenciji se govorilo najviše o digitalizaciji i softverskim rešenjima, međutim da bi se softverska rešenja pokazala u najboljem svetlu i mogla da pruže svoj pun potencijal i hardverske komponente moraju da prate isti razvojni put. Izlaganje pod nazivom Upravljanje dokumentima – brzina, efikasnost i profitabilnost kroz softverska rešenja, osnivača i vlasnika kompanije Original, Marka Gerdijana, dalo jedan takav primer na multifunkcionalnim štampačima.

PCPress.rs Image
Marko Gerdijan – osnivač i vlasnik Original-a

Svim firmama, manjim ili većim je još uvek neophodan adekvatno rešenje za štampu. Male kancelarije od par ljudi mogu to rešiti relativno lako ako im je obim štampe mali, kada sami mogu izborom prostog printing uređaja da zadovolje svoje „papirne potrebe“. Za sve preko toga, postoji multivendor rešenje – iPlus. iPlus je sistem koji svojim korisnicima nudi maksimalno uprošćavanje procedure kreiranja, a posle i održavanja, kompletne infrastrukture vezane za potrebe štampe. Prvi korak u iPlus implementaciji je precizna procena potreba određene firme, od količine štampanog materijala u mesecu, preko vrste štampe, do potrebnog nivoa kvaliteta. Na osnovu ovih procena, predlaže se adekvatna hardverska oprema i prateći softver.

Hardver podrazumeva razne vrste MFP uređaja profilisanih prema potrebama, dok prateći softver omogućava kompletno praćenje „štamparskih“ aktivnosti i uvid u stepen iskorišćenosti uređaja. Ovo praćenje je veoma značajno, iako na prvi pogled možda nije očigledno, jer otvara mogućnost za smanjenje troškova štampe. Kod većih firmi ti troškovi nisu mali, i po procenama su negde oko tri procenata od ukupnog prihoda na godišnjem nivou.

Facebook komentari: