ePlaneta

BIZIT 2017: Lakše kroz digitalizaciju sa odgovarajućim hardverom

Suočeni sa današnjim zahtevima telekomunikacionog tržišta, baviti se proizvodnjom hardvera nije tako trivijalno. Zašto je dobar hardver pravi izbor za digitalizaciju? – je pitanje čiju je važnost suosnivač i director kompanije Linkom-PCMiodrag Ilić pokušao da približi prisutnima na BIZIT konferenciji.

PCPress.rs Image
Suosnivač i direktor kompanije Linkom-PC, Miodrag Ilić

Svako od nas se suočio sa pitanjem kako kupiti odgovarajući hardver, a da ispunjava očekivanja i da ima potreban kvalitet. Činjenica je da živimo u digitalnom dobu u kom su konvergirale kako mreže tako i servisi, a u centru pažnje svih kompanija, servis provajdera i pogotovo krajnjih korisnika je jedinstveni osećaj korisnika. Kao primer digitalizacije u svakodnevnom životu, Miodrag je naveo Amazon Key, koji objedinjuje hardver, u vidu sigurnosne kamere i brave, kao i mobilne aplikacije. Da nam je digitalizacija sve više prirodna i normalna govori i interesantna činjenica da više kamere ne zovemo digitalnim, jer se podrazumeva da to i jesu. Uz to imamo i IoT koji sve više se implemetira, a trenutne procene su da ove godine imamo konektovanih između 20 i 30 milijardi uređaja, te da će u narednih pet godina cifre biti duplirane na recimo između 40 i 50 milijardi uređaja. Što znači da hardver koji biramo danas trebalo bi da bude primenljiv i u narednih pet i više godina.

Pročitajte i:  BIZIT 2024: Sve kockice na broju

Današnji hardver bi trebalo da bude virtuelizovan, da ima sposobnost određene automatizacije i da iz te automatizacije pravi određenu analizu da bi moglo da se odlučuje šta menjati u datoj mreži. Moramo takođe da imamo i kreirane cloud servise koji će objedinjavati sve ovo pomenuto i dozvoljavati kompaniji da implementira ono što zamisli, i naravno na kraju sve to da bude zaokruženo određenim bezbednosnim sistemom. Za kraj Miodrag je slikovito opisao da kao što ne kupujemo loše i polovne automobile tako treba da se odnosimo i sa hardverom.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,