BIZIT 2017: Razmišljate o sajber sigurnosti na vreme

Sajber terorizam zauzima sve veći portfolio i od krucijalne je važnosti da se branimo. IT bezbednost postaje sve važnija, ali, nažalost, u najvećem broju slučajeva, budžeti za IT bezbednost se smanjuju. Kako bi se izbegla trajna šteta za kompanije i vlade veoma je važno da se zna kako se efikasno boriti protiv poslednjih sajber napada. Nije bitno da li se radi o kompaniji ili individualnom korisniku, svi moraju da budu adekvatno zaštićeni, jer kompanije, na primer, imaju milionske gubitke zbog ransomware-a, kao što je WannaCry koji se desio 12. maja ove godine.

PCPress.rs Image
Dragan Martinović, generalni direktor za Istočnu Evropu Kaspersky Lab

Sajber kriminalci se povezuju međusobno, hakeri iz Rusije sarađuju sa hakerima iz Kine, tako bi trebalo i sve države da naprave korak napred i da na isti način sarađuju. Predviđa se da će do 2020. biti 25.590 konektovanih uređaja koji će biti ranjivi na napade, i očekuje se sve više napada na IoT. Sada treba štititi pametne gradove i pametnu infrastrukturu.

Zaključak uvodnog izlaganja drugog bloka prvog dana konferencije BIZIT 2017, Dragana Martinovića, generalnog direktora za Istočnu Evropu kompanije Kaspersky Lab, pod nazivom „IT bezbednost: Pandorina kutija malvera je otvorena“ tiče se načina odbrane od sajber napada. Rešenje nije samo u prevenciji, potrebno je znati kako reagovati i detektovati unapred i znati kako odgovoriti na napad. Neophodno je raditi na predikciji i na tome kako da se stvari spreče. Savet kompanijama je da razmišljaju o sigurnosti na vreme, od osnivanja kompanije, a individualnim korisnicima da naprave backup.

Pogledajte i: Video nadzor kamere ugradnja – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
Pročitajte i:  Američka sajber agencija optužuje ruske hakere za napad na vladine mejlove   
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,