Top50 Glas publike

Budućnost logovanja i cyber bezbednosti

Stručnjaci za sigurnost sve češće govore o načinima na koje će korisnici u budućnosti moći da pristupaju svojim nalozima na različitim sajtovima i društvenim mrežama, te je i Ed Amoroso, jedan od eksperata kada je ova tema u pitanju, nedavno je izneo neke zanimljive teze o tome koliko bi tehnologija mogla daleko da ode kada je ovaj vid bezbednosti u pitanju.

PCPress.rs Image

Trenutno korisnici za ulazak na svoje mejl naloge, te naloge na društvenim mrežama, koriste lozinke, što je prilično jednostavan način, a koji je istovremeno i lak za pamćenje. Ovaj deo procesa tokom logovanja je važan i zbog toga što korisnicima stvara osećaj bezbednosti, ali bi u budućnosti mogao da se promeni, te će, kako kažu, biti više u vezi sa kontekstom, te identitetom i pokretima korisnika.

Najsmelije sigurnosne teorije idu još dalje, te tvrde da bi bezbednosti protokoli u budućnosti mogli da budu i u vezi sa onim o čemu korisnik misli, te da će taj način identifikacije potisnuti biometrijske i tehnike prepoznavanja lica, pa čitav proces učiniti sigurnijim. Amoroso kaže da je serija eksperimenata čiji je cilj da razviju ovakvu tehnologiju već u toku, te da očekuje da bi mogla da postane dostupna za nekoliko godina. Dalje je dodao da budućnost ovakvih tehnologija najviše zavisi od iskustva, te toga koliko se korisnici osećaju bezbedno, jer, da bi mogla da opstane, tehnologija mora da se proda.

Pročitajte i:  Pogodi najčešći password. Nagoveštaj: Upravo smo vam ga rekli

Amoroso se već godinama bave sigurnosnim problemima, te je sastavio i priručnike koji mogu besplatno da se skinu.

Izvor: Mashable

Pogledajte i: Video nadzor za prodavnicu – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,