BIZIT plus

BIZIT 2017: Smanjite opterećenja kompanije i preselite poslovanje na cloud

Savremeno tržište zahteva maksimalnu fokusiranost na poslovanje, a nekada posedovanje data centra sa svim potrebnim uslovima (električne instalacije, klimatizacija, zaštita, napajanje…), IT tim zaposlenih, kao i kupovina svih potrebnih licenci, predstavlja preveliko opterećenje za kompaniju. Poslovna rešenja kao što su Microsoft Dynamics, Microsoft Office 365 i Microsoft Azure vam u tome mogu pomoći.

PCPress.rs Image
Miloš Pucarević, Head of Business Development , GoPro

Ovi softverski alati čine integrisanu i kompaktnu celinu, koja zaokružuje sve procese preduzeća, kao i izazove s kojima kompanija najrazličitijih delatnosti mogu da se suoče. Miloš Pucarević, menadžer poslovnog razvoja kompanije GoPro, izjavio je da cloud dolazi, i da ga se ne treba plašiti već ga treba prihvatiti. Plan je da se do 2019. godine dođe do 200 hiljada korisnika Microsoft Azure, jer ljudi ne žele da ulažu mnogo novca u krupna prilagođavanja. Međutim, tu su i promene u navikama ljudi, svi su sada vezani za mobilne uređaje i aplikacije. Način razmišljanja ide ka jednostavnijim aplikacijama, te se negde gleda da i sama poslovna rešenja kao na primer ERP budu takava. Ide se ka tome da se izbegne veliko prilagođavanje i veliki projekti, gde se satima i mesecima priča sa klijentima, već da, na primer, male kompanije koje brzo žele da počnu da rade, to i učine uz ova poslovna rešenja. Pretpostavlja se da će dobar deo funkcionalnosti koji odgovara za već postojećih 130 hiljada i više kompanija, odgovarati i vašoj poslovnoj kompaniji ukoliko tek krećete i da ćete moći da koristite standardne funkcionalnosti. Postoji opcija kupovine licenci i zakupa licenci plaćanje na mesečnom nivou, sve sa idejom da se smanje veliki kapitalni inicijalni troškovi koje kompanija može da ima.

Pročitajte i:  Microsoft i IBM objavili izvorni kod MS-DOS-a 4.00 pod „open source“ licencom

Ključne prednosti ovih rešenja su da sa malim inicijalnim troškovima odmah krećete da radite u sistemu, imate lak prelazak na unapređeno rešenje i skalabilnost sistema koji prati razvoj poslovanja, rekao je u svom izlaganju Pucarević, na ovogodišnjoj BIZIT konferenciji.

Facebook komentari: