BIZIT 2018: Miroslav Varga – “Nemojte da trčite za Google-om, nećete ga stići”

“Nemojte trčati za Google-om, nećete ga stići, jer on promeni svoj algoritam preko 2.400 puta za godinu dana. To znači 11 puta svaki dan, i na primer ujutru u 8 sati možete da budete prvi u pretrazi, već u 9 sati vas nema, i sve zbog toga što je neko u Google-u promenio algoritam”, istakao je Miroslav Varga na ovogodišnjoj BIZIT konferenciji, održanoj 7. i 8. novembra u Klubu poslanika u Beogradu.

PCPress.rs Image
Miroslav Varga, stručnjak za online marketing

Varga, jedini hrvatski stručnjak koji je nosioc svih Google AdWords i Google Analytics sertifikata, je u svom izlaganju na temu „Da li će Google i u budućnosti raditi za vas“ objasnio da Google ima osam servisa na kojima je više od milijardu korisnika svaki dan. “Google svaki dan prikupi pet milijardi pretraga, što znači da svaki dan pet milijardi ljudi kaže Google-u o sebi sve. To ste mu dozvolili kada ste otvorili Gmail i prihvatili sve uslove korišćenja, a on vam rekao da će sve te podatke iskoristiti kako bi poboljšao doživljaj korišćenja interneta”, istakao je Varga.

Pročitajte i:  Održana konferencija „Internet dijalog 2024“ posvećena veštačkoj inteligenciji

Objašnjavajući dalje, gost iz Hrvatske je rekao da 85% prihoda Google zarađuje od plaćenih oglasa to jest od Google Ads, što znači “da bi Google radio za vas, prvo morate da razumete svoje potencijalne kupce to jest korisnike, danas sutra partnere ko zna”, istakao je Varga.

Sve to, i još mnogo toga, radi Google Machine Learning algoritam. Ovaj algoritam mašinskog učenja će stoga imati ogroman uticaj na kompletan onlajn svet, imajući u vidu važnost Google-a u današnjim okvirima. Varga je govorio i o različitim reklamnim kampanjama, ističući posebno SDC, odnosno Smart Display Campaign sistem, koji se pokazao naročito učinkovitim. Takođe je dat primer korišćenja Google ML-a za analizu i proveru oglasa.

Ako ste među onima koje je Varga oduševio na ovogodišnjoj BIZIT konferenciji i voleli biste da čujete još detalja vezanih za alate digitalnog marketinga, čitaoci PC Press-a imaju mogućnost da ostvare popust od 10% prilikom prijavljivanja za narednu Varginu radionicu. Sve što treba da uradite je da u napomeni prilikom prijavljivanja na ovom sajtu napišete BIZIT 2018.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,