BIZIT plus

Međunarodna konferencija Beogradske berze ponovo u Beogradu

Međunarodna konferencija Beogradske berze UPGRADE IN BELGRADE 2018. održaće se sedamnaesti put za redom, sledećeg četvrtka u Beogradu. U okviru invenstitorskog dela konferencije, predstavnici petnaest najvećih listiranih akcionarskih društava predstaviće svoje poslovne planove institucionim investitorima iz sveta koji pokrivaju naš region.

PCPress.rs Image

Beogradska konferencija može biti ključna za preliminarne portfolio strategije velikih investitora za narednu godinu. Centralna tema biće makroekonomski tokovi u zemlji i regionu i njihov uticaj na tržište kapitala. Među govornicima nalaze se Vladimir Vučković, član Fiskalnog saveta Republike Srbije, Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku, Ana Tripović, direktorka Uprave za javni dug, kao i Aleksandar Marković, generalni direktor kompanije Metalac a.d. Gornji Milanovac.

Sastavni deo konferencije činiće panel na temu trenutne pozicije i očekivanog razvoja tržišta kapitala u Srbiji, na kome će svi oni koji su direktno ili indirektno povezani sa tržištem kapitala, imati priliku da sučele svoja mišljenja i iskustva. U današnje vreme na svetskim tržištima kapitala, sve češće se diskutuje na temu mogućnosti uključivanja malih brzorastućih firmi i startapova na berzanska tržišta kako bi od infrastrukture tržišta kapitala korist imale i same kompanije ali i investitori.

Tema drugog panela ovogodišnje Konferencije Berze biće uticaj savremenih tehnologija na pristup izvorima finansiranja, pre svega za srpske kompanije. Na ovom panelu očekuje se učešće profesora Draga Inđića, predsednika Richfox Capital BV fonda, koji će o mogućnostima, ali i izazovima inovativnog načina investiranja u lokalne kompanije razgovarati sa Slobodanom Đinovićem, direktorom Orion telekoma, Ivanom Bjelajcem, direktorom MVP Workshop, i Sandrom Rodić, iz USAID-a. Prezentaciju na temu „Kriptovalute – Početak ili kraj?“ održaće Ivan Ileković, specijalista iz kompanije Thomson Reuters.

Značaj regionalne saradnje u oblasti tržišta kapitala prepoznat je od strane organizacije za regionalnu saradnju – Regional Cooperation Council, koja je partner ovogodišnje Konferencije Berze, a čije aktivnosti su usmerene, kroz zajedničke aktivnosti,  na promociju saradnje i unapređenje efikasnosti ekonomija Zapadnog Balkana. Tema trećeg panela konferencije Berze biće budućnost regionalnih tržišta kapitala, a pored direktora Makedonske, Montenegro i Beogradske berze – Ivana Šterieva, Gojka Maksimovića i Siniše Krnete, jedan od govornika na ovom panelu biće i generalni sekretar RCC-a, Goran Svilanović.

 

 

Facebook komentari: