BIZIT plus

BIZIT 2018: Uvodna izlaganja istakla značaj digitalizacije

Nakon uvodnog obraćanja Vesne Čarknajev, skupu su se obratile i druge zvanice BIZIT 2018 skupa. Dragan Davidović, Channel Manager SEE kompaniije Kaspersky Lab je ukazao na značaj bezbednosti u vremenu digitalnih komunikacija.

PCPress.rs Image

Bilo je  reči o samoj kompaniji Kaspersky, odnosno o njenim bezbednosnim tehnologijama, od zaštite standardnih PC korisnika, do zaštita namenjenih velikim sistemima, vojske, državnih organa. Najzad, u fokusu je bilo predstavljanje Kaspersky for Office 365 rešenja, koje su učesnici konferencije imali prilike da upoznaju.

Miodrag Bogdanović, direktor Sektora za informaciono-komunikacione tehnologije EPS-a je iskoristio svoje izlaganje da pokaže šta se dešava u EPS-u u domenu digitalizacije, te je govorio dokle se stiglo sa samim procesom digitalizacije. Gospodin Bogdanović je, kao predstavnik najveće energetske kompanije na ovim prostorima i preduzeća sa najvećim prometom u zemlji, govorio i o cilju procesa digitalizacije – a to je ni manje ni više nego digitalizacija svih poslovnih procesa ove kompanije.

PCPress.rs Image
Miodrag Bogdanović, direktor sektora za informaciono komunikacione tehnologije, EPS

Najznačajniji razvojni projekti, koji se tiču revitalizacije i modernizacije hidro i termoelektrana, povećanja energetske efikasnosti, optimizacije kopanja uglja, što je sve nezamislivo bez pomoći savremenih tehnologija i digitalizacije sa ciljem postizanja maksimalnih rezultata. U sisteme za informaciono-komunikacione tehnologije je uloženo preko 50 miliona evra u poslednje tri godine. Još jedan prioritet jeste stvaranje interfejsa za komuniciranje između različitih sistema unutar EPS-a.

Pročitajte i:  Uvodnik: EPS, ransomware i još ponešto

Istovremeno, EPS je prvo javno preduzeće u regionu koje je izvršilo optimizaciju javnih nabavki u skladu sa evropskim standardima, od podnošenja zahteva za nabavku do realizacije zahteva. Dat je i primer overe ulaznih faktura, za šta je nekada trebalo 40 dana, što je danas smanjeno na do 15 dana. U narednih nekoliko meseci se očekuje da će EPS „bespapirno“ poslovati na području čitave Srbije.

Facebook komentari: