BIZIT 2019: Panel – Obrazovanje za digitalno doba

Tradicionalno, BIZIT se okončava blokom posvećenim obrazovanju. Ove godine je postao aktuelan Master 4.0, ali su pretresana pitanja i problemi kompletnog školskog sistema – s naglaskom na visokoškolski sistem, imajući u vidu učesnike panela o obrazovanju.

PCPress.rs Image

Uvodno predavanje održao je dr Ranko Rajović, neuroendokrinolog interne medicine iz NTC-a, i jedan od osnivača MENSA-e u SFRJ, odnosno Srbiji. Tema njegovog izlaganja bio je uticaj digitalizacije na kognitivne sposobnosti dece, što zanima sve roditelje danas, naročito one koji se boje da će prerani susreti njihove dece sa digitalnim svetom (tipičan primer bi bio YouTube) ostaviti posledice koje će se tek kasnije manifestovati. Predavanju, kao i potonjem panelu, prisustvovalo je više od dve stotine učenika srednjih škola i gimnazija širom Srbije, koji su došli da čuju šta eminentna lica iz sfere obrazovanja imaju da kažu na važne teme koje ih preokupiraju. Detaljan izveštaj sa panela možete pročitati na ovom linku, ili pogledati snimak na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu.

Panel „Obrazovanje za digitalno doba” moderirala je prof. Jasmina Nikolić suosnivač Agile Humans. Učesnici su bili Darko Đorić iz MIND Groupa, prof. dr Miodrag Popović, član Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Milo Tomašević, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, prof. dr Vesna Spasojević Brkić, Mašinski fakultet u Beogradu, kao i Milan Simić, izvršni direktor Enetel Solutions.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  BIZIT Plus seminar Kontekst prodaje – Predstavljamo predavače – Branko Đaković