BIZIT plus

BIZIT seminar: Dr. Isak Adižes – Moć razumevanja u porodičnim kompanijama

Glavna tema BIZIT seminara o tranziciji vlasništva u porodičnim kompanijama, koji u saradnji sa Adizes institutom PC Press organizuje 11. marta u Klubu poslanika u Beogradu je neminovna tranzicija privrede iz faze akumulacije kapitala u tržišni model koji može da funkcioniše na duži rok.

PCPress.rs Image

Na ovom, drugom po redu seminaru o tranziciji vlasništva i odgovornosti u porodičnim kompanijama, potrudićemo se da damo odgovore na mnogobrojna pitanja o ovom procesu koji čak 80% kompanija uopšte ne preživi, a očekuje se i video obraćanje dr. Isaka Adižesa u kom će govoriti o moći razumevanja u porodičnim kompanijama.

Jedan je od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti menadžmenta. Dr. Isak Adižes je pre 50 godina ustanovio Adižes metodologiju upravljanja koja u kompanijama širom sveta kontroliše promene i pravi ravnotežu između autokratije i demokratije. Ta metodologija pruža načine upravljanja ubrzanim promenama, sa izuzetnim rezultatima. “Birokratija daje snagu vlasti da može da radi šta hoće. E, to mora da se promeni“, izjavio je Isak u intervjuu za PC Press koji možete u celosti pročitati na ovom linku.

Pročitajte i:  BIZIT Plus Seminar: Uobičajeni strahovi kupaca i kako ih prevazići

Osnivač je i predsednik Instituta Adizes, konsalting agencije sa sedištem u Santa Barbari u Los Anđelesu i kancelarijama širom sveta. Prema časopisu Executive Exellence, Institut je rangran među prvih deset, a dr Adižes među prvih trideset konsultanata u SAD. Stalni je član fakulteta UCLA, predavao je na Stanfordu, na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, bio dekan Postdiplomskih studija za liderstvo i promene Adižes, a trenutno je stručni saradnik Postdiplomskih studija menadžmenta pri Akademiji nacionalne ekonomije Ruske Federacije.

Facebook komentari: