Top50 Glas publike

Aktuelno: ALEF bezbednosna edukacija

Podignite nivo svesti o značaju cyber bezbednosti u vašoj kompaniji, jer to nije samo posao IT stručnjaka. Statistike kažu da se 80 odsto svih cyber napada dogodi ljudskom greškom, na raznim nivoima kompanije. Uz Proofpoint Security Awarness Training (PSAT) sprečićete više od 90 odsto cyber napada na vašu organizaciju

PCPress.rs Image

Koliko su sigurni vaši podaci? Da li znate šta je phishing? Znate li kako da prepoznate maliciozne mail‑ove? Kako da reagujete kada dođete u takvu situaciju? Da li to znaju svi zaposleni u okviru vaše kompanije? To je samo mali deo pitanja koja muče razne kompanije. Najjednostavnije je da kroz proveren program obuke naučite kako da zaštitite svoj mail, lozinku, da prepoznate pretnje koje dolaze iznutra, da zaštitite lične podatke i sprečite kompromitujuće akcije.

Ukoliko vaša organizacija želi da bude spremna i da zaštiti svoje resurse, ALEF će vam pomoći da izaberete najbolji model treninga, kao i da postavite ceo PSAT program edukacije. Tu smo da za vas pripremimo i prilagođena rešenja, sve u skladu s vašim potrebama.

Pročitajte i:  Kaspersky: Trendovi u sajberbezbednosti koji su obeležili godinu za nama u Srbiji

Uz 35 naših edukativnih programa u okviru PSAT treninga, dostupnih na preko 30 jezika, na realnim primerima iz prakse naučićete kako da prepoznate i reagujete na napade. Trening je potpuno prilagođen krajnjim korisnicima, kroz module koji traju pet do 15 minuta i možete ih pratiti u bilo koje vreme, na bilo kom mestu, s bilo kog uređaja.

Trening u oblaku

je alat namenjen dugoročnoj i sveobuhvatnoj proveri znanja i obrazovanja u cilju promene u ponašanju samih korisnika. Platforma je dostupna online i ne zahteva nikakvu instalaciju jer je sve u cloud‑u. Platforma kombinuje:

  • Obrazovni Proofpoint Security Awareness Training (PSAT) deo — kratki interaktivni, edukativni moduli iz oblasti opšte i cyber bezbednosti (trenutno je na raspolaganju više od 35 modula).
  • Testovi veština — za verifikaciju znanja (trenutno sadrže više od 200 sigurnosnih pitanja, uz mogućnost dodavanja novih).
  • Verifikacioni delovi — simulacija različitih cyber napada kroz kampanje, namenjene za regularno testiranje korisnika (mnogo uzoraka, domena i prilagođenih opcija).
  • Kompleksno izveštavanje i analitika pojedinačnih delova

Velika prednost ovog modela ogleda se u kompleksnosti i sinergiji pojedinačnih delova. Sama platforma je dodatno lokalizovana za korisnike, na više od 30 jezika.

Pročitajte i:  Možda ste čuli za fišing i nećete se upecati, ali da li znate za višing?

Na raspolaganju su i druge prednosti PSAT‑a, a izdvajamo:

  • Jednostavno licenciranje — korisnik/godina (kako se broj korisnika povećava, cena licenciranja se smanjuje).
  • Mogućnost administracije od strane dobavljača.
  • SCORM kompatibilnost, LMS integracija.
  • Stabilna pozadina — razvoj treninga traje još od 2008. godine (trening je osnovan na Univerzitetu Carnegie Mellon) pa je zagarantovan dalji razvoj i brza reakcija na nove pretnje.
  • Lider na području IT edukacije Gartner Magic Quadrant (2013‑2018).

Za raznovrsne potrebe

Program treninga je fleksibilan i može da se prilagodi potrebama svake organizacije. Naročito je pogodan za organizacije koje imaju 100 i više zaposlenih, za kompanije koje traže sofisticiraniji i funkcionalniji alat za evaluaciju stepena znanja zaposlenih u oblasti digitalne bezbednosti te za organizacije koje shvataju opasnost ljudskog faktora, ozbiljnost finansijskih posledica za celu kompaniju i za one koji žele da spreče ovakve greške.

PCPress.rs Image

IT treninzi su duže od 20 godina jedna od osnovnih aktivnosti ALEF‑a, sa značajnom tehnološkom pozadinom i opremljenim učionicama za izvođenje treninga. Na raspolaganju su nam vrhunski stručnjaci koji svoje bogato iskustvo na ICT projektima demonstriraju i prenose studentima tokom treninga. ALEF pruža širok spektar treninga iz oblasti networking‑a, data centara, bezbednosti, cyber bezbednosti, saradnje itd. Redovno održavamo besplatne, interaktivne seminare, na kojima učesnici dobijaju sveobuhvatan pristup određenoj oblasti. Od 2015. godine, ALEF je svoje poslovanje proširio i na teritoriju Srbije.

Pročitajte i:  WhatsApp: Radi i bez interneta

Korisna adresa: ALEF.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,