BIZIT plus

BIZIT seminar: Osnivači, naslednici i menadžeri u generacijskoj tranziciji

Na trećem po redu BIZIT seminaru o prenosu vlasništva i upravljanja u porodičnim kompanijama, 21. aprila u Klubu poslanika će se okupiti kompetentni govornici koji će pokrenuti mnoge značajne teme i odgovoriti na ključna pitanja u procesu tranzicije vlasništva i upravljanja u privatnim kompanijama. Tradicionalno na BIZIT događajima održavaju se sjajne panel diskusije, te će tako biti i na ovom seminaru, a na jednom od dva panela susrešće se jedan osnivač porodične kompanije, naslednik porodičnog biznisa i profesionalni menadžer.

PCPress.rs Image

Kako bi što bolje razumeli dinamiku odnosa i problematiku u porodičnim kompanijama prvo pitanje na panelu koji nosi naziv „Osnivači, naslednici i menadžeri u generacijskoj tranziciji“ biće upućeno upravo nasledniku porodičnog biznisa, Vladimiru Vujoviću, generalnom direktoru kompanije Emerald Hill Novi Sad, od kog ćemo čuti zašto je tvrdog stava da druga generacija ne treba da radi sa osnivačima. S druge strane, iz ugla prve generacije, Maruška Topalović, osnivač „Maruška“ Čačak, će nam pružiti odgovore na pitanja kao što su da li je teško uvesti decu u posao i zašto jeste. Za potpuni uvid u problematiku upravljanja porodičnim i privatnim kompanijama u panelu će učestvovati i profesionalni menadžer, a u prvom krugu pitanja Jelena Jelinić Cvirn, direktor marketinga u HSM Informatika Zagreb, odgonetnuće svim posetiocima BIZIT seminara zašto je tako malo pismenih menadžera u porodičnim kompanija.

Biografije panelista

Vladimir Vujović, generalni direktor kompanije Emerald Hill, Novi Sad (Druga generacija vlasnika)

PCPress.rs Image

Rođen u Novom Sadu, završio Mc Daniell College u USA, država Merilend, grad Westminster, radio u firmi Dinamika d.o.o. iz Novog Sada do 2017. Te iste godine se sa bratom odvojio od oca i zajedno osnovali firmu Emerald Hill gde se trenutno uspešno bavimo izgradnjom stambenih objekata.

Maruška Topalović, osnivač „Maruška“ Čačak

PCPress.rs Image

Osnivač i vlasnik firme “Studio Maruška” d.o.o. Vođena radoznalošću, ambicijom i samopouzdanjem kroz samouke korake uspeha i padova stvara brend iz ljubavi i strasti prema onome što radi i stvara. Kroz 20 godina poslovanja, kao porodična firma, stvara prepoznatljiv proizvod sa njenim potpisom, reputaciju kao i brojne nagrade koje odlikuju ne samo proizvod, već i poštovanje i poverenje prema svojim zaposlenima i rezultate koje postižu. Srećno udata i ponosna majka dvoje dece koji su na putu da nastave porodični biznis i nastave uspešno vođenje firme koju su godinama gradili. Kao optimista i vizionar, ne samo za preduzetništvo već i za bolju promociju rada i dostignuća žena na svim poljima, postaje precednica udruženja poslovnih žena Nadežda Petrović u Čačku. Spremnost da doprinese zajednici i društveno odgovornom radu postaje podpredsednica Foruma privrednika Čačka i član Privrednog saveta Grada Čačka čime pomaže i motiviše mlade ljude da krenu svojim stopama i pronađu sebe u poslovima koje vole. Fokusiranost na budućnost, znanje i vredan rad su gotovo uvek recept za ostvarivanje zacrtane vizije poslovanja i uživanja i u njenoj dinamičnoj realizaciji.

Jelena Jelinić Cvirn, direktor marketinga u HSM Informatika Zagreb, (profesionalni menadžer)

PCPress.rs Image

Nakon završenog Fakulteta političkih nauka i post-diplomskog iz PR-a te kratkog perioda u novinarstvu i finansijskom sektoru, započela je svoj put u HSM informatici. Danas, skoro 15 godina kasnije je članica uprave za marketing i ljudske resurse u toj istoj kompaniji. Uz MBA i još nekolicinu poslovnih edukacija koje je završila, trenutno pohađa Master Leadership Akademiju.

Promena formata učestvovanja

PCPress.rs Image

Svi učesnici koji iskoriste mogućnost rane prijave za prisustvo uživo na BIZIT seminaru, mogu do 18. aprila da promene format učestvovanja i umesto uživo izaberu online praćenje, uz povraćaj dela novca od uplate. Učesnici koji se u ranom periodu prijave za online praćenje mogu kasnije promeniti status i uzeti prisustvo uživo uz doplatu i pod uslovom da bude mesta u sali Kluba poslanika. Prijavite se već danas i ostvarite značajne popuste na cenu kotizacije.

Facebook komentari: