BIZIT seminar: Rešite nedoumice vezane za GDPR

U poslovnim krugovima tema GDPR-a je postala broj jedan, što ne čudi, budući da Opšta regulativa o zaštiti podataka o ličnosti – GDPR (General Data Protection Regulation) stupa na snagu 25. maja 2018. PC Press u saradnji sa Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, SHARE Fondacijom i Udruženjem ISACA, organizuje jednodnevni BIZIT seminar pod naslovom „GDPR – digitalna prava i obaveze”. Seminar će biti održan 14. marta počev od 10:00 u Klubu poslanika (Beograd).

Pravi je trenutak da razumete šta nova regulativa znači i kako da se poslovanje Vaše firme prilagodi novim uslovima. Ukoliko je vaše poslovanje na bilo koji način povezano sa podacima koji se odnose na fizička lica ili radi svog poslovanja prikupljate ili uslužno obrađujete tuđe podatke, na vas se primenjuju pravila o zaštiti podataka o ličnosti i tu nema razlike između domaćeg zakonodavstva i GDPR-a.

U protekle dve godine, koliko je prošlo od usvajanja „Opšte odredbe o zaštiti podataka o ličnosti”, svega 2% kompanija je u potpunosti uskladilo svoje bezbednosne procedure sa Regulativom. Oni koji to ne učine, u preostalom kratkom roku, rizikuju ozbiljne kazne koje se kreću i do 20 miliona evra. Srbija, kao kandidat za članstvo u EU, u obavezi je da svoje zakone uskladi sa GDPR-om i da sprovodi principe Opšte regulative na isti način. Predlog novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti je u proceduri i stupiće na snagu paralelno s evropskom Opštom regulativom. Svi ćemo morati da uskladimo poslovanje najpre s domaćim zakonom, pa s GDPR-om, i na kraju sa nacionalnim zakonima o zaštiti podataka o ličnosti u svim zemljama EU gde poslujemo ili imamo kupce. Zvuči komplikovano, i jeste komplikovano – GDPR iz korena menja način poslovanja svih subjekata koji na bilo koji način prikupljaju ili obrađuju lične podatke građana EU.

Pročitajte i:  Raste trgovina e-mail adresama građana i firmi

 

BIZIT seminar će Vam pomoći da se pripremite za GDPR i da izbegnete visoke kazne. Kroz seriju edukativnih predavanja i panel diskusiju, eminentni stručnjaci iz domena biznisa, prava i informacionih tehnologija će predstaviti modele procesa usklađivanja i dati konkretna uputstva kako efikasno, uz niske troškove, proceniti trenutno stanje bezbednosti i predložiti mere za punu usklađenost.

Seminar je namenjen menadžmentu svih kompanija koje na bilo koji način prikupljaju ili obrađuju podatke o ličnosti, a pre svega menadžerima prodaje i marketinga, HR i IT direktorima koji će biti prvi ešalon prilikom suočavanja sa Regulativom. Ovo je seminar i za menadžere telekomunikacionih operatora, finansijskih institucija, zdravstvenih ustanova, distributivnih centara, javnih preduzeća, obrazovnih centara, fabrika.

Više detalja o programu, o predavačima i uslovima učestvovanja potražite na sajtu bizit.rs

Facebook komentari:
Tagovi: , , , , , , , , ,