biZbuZZ: širenje IT jevanđelja

BizBuzz

Sve popularniju IT konferenciju biZbuZZ održanu ove godine po treći put u Niškoj banji 29 – 31. oktobra otvorila je Jasna Matić, Ministarka za telekomunikacije informatičko društvo rečima; "Vreme kada su mladi sanjali da postanu pevači ili pevačice je iza nas. Danas mladi sanjaju da postanu uspešni biznismeni, privrednici, preduzetnici koji imaju svoje firme koje se bave novim tehnologijama i koji imaju nove ideje".

Kako je naglasila Jasna Matić, jedan od ciljeva Ministarstva jeste da se u našem javnom mnjenju bolje prepozna značaj telekomunikacija i informacionih tehnologija jer je to bitno za budućnost zemlje i jer jer potrebno da se shvati da Srbija može od toga da živi: "Važna je infrastruktura novog doba. Mora da se shvati da putevi i železnice jesu bitni, ali da je to standard prošlog veka. Ako želimo da budemo prosperitetna zemlja današnjice, mi moramo imati infrastrukturu novog doba kao i sve druge moderne zemlje. Sad kad vidim vas, vidim da tu ima neke nade ".

Pročitajte i:  DIDS 2024 - Budućnost je… sada!

Ministarstvo će se sa svoje strane, kako je obećala ministarka Jasna Matić, potruditi da donese regulatorni okvir i da doprinese izvesnosti i predvidivosti koja omogućava da nam, kako je rekla "dođu oni pravi investitori, koji su došli da budu u regulisanoj situaciji, da se ponašaju u skladu sa zakonom i da znaju šta ih očekuje, a da mi znamo šta možemo od njih da očekujemo". Ostali ciljevi su unapređenje tržišta telekomunikacija naročito širokopojasnog interneta, a telekomunikaciona struktura će omogućiti  elektronsku trgovinu ali i neometani protok dokumenata koji je savršen u vremenu što je veoma važno i kada je reč o procedurama na granicama.

"Očekujemo da vrlo uskoro PTT postane kvalifikovani sertifikator za elektronske potpise i trudićemo se da to bude jedan kamen od koga početi lavina različitih usluga pošto ćemo od sada imati mogućnost da koristimo elektronski potpis".
Nove čipovane lične karte čekaju na završetak pregovora sa MUP-om Srbije i moći će da se koriste kao elektronski potpis. Odnosno, kako je Ministarka istakla, to će biti nastavak širenja jevanđelja. Produžetak komunikacije i nakon konferencije je uslov: dobrodošli su predlozi šta je to što bi trebalo da bude bolje.

Pročitajte i:  BeotelNet: Pouzdana adresa za hosting

"Od vas očekujem da budete uspešni,  da reklamirate svoje uspehe, i da Srbiji postane jasno da onaj koji se bavi onim čime se vi bavite može dobro da živi, da ima dobar posao i uspešnu karijeru i da to jeste dobar izbor", istakla je Ministarka.

U hotelu "Radon" u Niškoj banji tokom tri dana biZbuZZ konferencije predstavljeni su novi izazovi, nova rešenja i nova tržišta a sve u cilju unapređenja i smanjenja troškova ICT poslovanja, o čemu ćete više čitati u narednom (decembarskom) broju magazina PC press … 😉

Izvor: PC Press, bizbuzz.itseminar.org/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,

Jelena Jovanović

Rođena u Beogradu 1976. godine, odrasla u APV, a danas najveći deo vremena provodi na internetu tako da je sve to irelevantno. Bavi se ključnim rečima, komunikacijama na internetu, preporukama na koji način je moguće unaprediti prodaju na webu, šta je internet marketing i kako dovesti kupce umesto da ih jurite. Bila novinar, za PC press i i dalje voli da piše, pa to radi na bllogu kompanije za koju radi na poziciji menadžera za (integrisane) marketinške komunikacije, na Etarget blogu.