Vertiv

Blade Runner: Povratak izgubljene igre iz 1997.

Blade Runner, naučno-fantastični film iz 1982. godine, ima kompleksnu istoriju, pa se na projekciju dugo čekalo zbog brojnih odlaganja, a PC igra koja je nastala na njegovim temeljima je prošla nešto bolje, sve dok nije izgubljen izvorni kod. Ljubitelji filma odlučili su da se udruže sa GOG.com, i rekonstruišu igru, pa je sada dostupna za manje od 10 dolara.

Tu je i ScummVM – program koji omogućava da se neka igra plasira i na nekoj platformi za koju nije pravljena – pa zahvaljujući njemu Blade Runner radi i na modernim računarima. Procedura nije bila jednostavna, pa je za analiziranje koda bilo potrebno čak osam godina, da bi se igra na kraju sklopila i dobila formu koju ima danas. ScummVM je početkom 2019. dodao podršku za Blade Runner, ali je bilo neophodno da igrači imaju i dodatne fajlove kako bi mogli da pokrenu igru. Trenutna verzija na GOG.com može da funkcioniše nezavisno, budući da ne traži dodatne fajlove.

Pročitajte i:  Igrajte retro video igre na Linuxu sa ovim projektom otvorenog koda

Igrač dobija ulogu detektiva Ray McCoya, čiji je zadatak da lovi replikante, a u isto vreme kada i Rick Deckard, glavni junak filma. Tako McCoy traga za dokazima, ispituje osumnjičene, i na kraju hapsi i sklanja androide koji su skrenuli s puta. Igra napreduje u realnom vremenu, što nije običaj kada su ovakve avanture u pitanju, a prikazuje i druge junake iz filma, tako da bi ljubitelji trebalo da provere o čemu se radi.

Igra je već dostupna na GOG.com, i to za 8,99 dolara, a najavljeno je da bi cena uskoro mogla da „skoči“ na 9,99 dolara.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,