BIZIT plus

Blender dobio AI alat za kreiranje slika i efekata iz tekstualnih opisa

AI generatori dobijaju svoju primenu i u 3D modeling programima. Stability AI je predstavio alat Stability for Blender, koji donosi Stable Diffusion tehnologiju kreiranja slika u popularni open-source 3D program. Sa ovim dodatkom moguće je kreiranje AI zasnovanih tekstura, efekata i animacija na osnovu renderovanog materijala, ali i iz običnih tekstualnih opisa. Zahvaljujući tome, nije potrebno da neko bude grafički dizajner kako bi se dobio kvalitetan efekat ili pozadinska slika u 3D okruženju.

PCPress.rs Image

Stability for Blender zahteva API ključ i Internet konekciju za rad, ali je potpuno besplatan za upotrebu. Ne zahteva nikakav dodatni softver, ili moćnu grafičku kartu, pa se može pokretati i na slabijim računarima. Teoretski, ovaj alat omogućava 3D artistima da ubrzaju kreiranje 3D modela, ali i da naprave jedinstvene kreacije.

Treba naglasiti da Stability for Blender nije u stanju da kreira 3D objekte „od nule“. Njegova glavna prednost u odnosu na konkurente (kao što su DALL-E, ili POINT-E) je što izbegava sve potencijalne probleme sa kopirajtom, jer se generisanje slika i efekata zasniva na materijalu korisnika koji je već napravljen u Blenderu.

Pročitajte i:  U prvoj trci Autonomous Racing League, borba je bila stvarna  

Izvor: Engadget

Facebook komentari: