Blizzard developer tvrdi da je otpušten jer je napravio goblina koji ismeva korporativnu pohlepu

Iako su goblini sa blagom počeli kao Diablo stvar, imali su nekoliko počasnih pojava u World of Warcraft-u, pojavivši se tokom svetskog događaja povodom 20. godišnjice Diablo-a 2017. godine.

PCPress.rs Image

Neke stvari su više od parodije

Takođe su kao „specijalisti za plen“ dodati u zakrpu Dragonflight-a ranije ove godine. Ideja je uvek ista: ispuštaju blago ako su poraženi, ali samo ako ih uhvatite pre nego što pobegnu preko magičnog portala. Ono što je stručnjake za plen razlikovalo je to što su imali prikladan razlog za svoje ponašanje u video igricama, budući da su članovi odeljenja za akvizicije kompanije Venture Co.—goblinski trgovački kartel koji je korišćen za parodiranje korporativnih malverzacija od ranih dana World of Warcraft-a.

Kada je Erik Kovington iz World of Warcraft tima pravio stručnjake za plen, dao im je komentare poput „Još jedan rekordan kvartal za prihode!“ i “Bez deljenja profita!” ne razmišljajući mnogo o tome. Sve dok nije bio otpušten iz vedra neba, uprkos tome što je radio u Blizzardu skoro devet godina.

Pročitajte i:  Otkazan BlizzCon 2024

Kovington tvrdi da je otpušten „jer je neko pogledao bezazlenu šalu i video sopstveni odraz”. Primamljivo je da pogledate dijalog i pokušate da shvatite da li ga je jedna konkretna fraza mogla dovesti u nevolju. Možda “Vreme je da se vratimo u kancelariju!” Ili “Izgleda kao još jedna jahta za mene!” možda? Kovington nastavlja: „Pobrinuli su se da me izvuku pre kraja meseca, svesni da će beneficije isteći sledećeg dana”.

Ono što celu stvar čini posebno čudnom je činjenica da, iako Kovington tvrdi da neko dovoljno visoko da ga otpusti nije bio obožavatelj, marketinški tim definitivno jeste. Nastavili su da koriste snimke stručnjaka za pljačku koji govore stereotipno pohlepne stvari poput “Prvi sam video!” i “Nazovimo ovo prilagođavanjem troškova života!” u promotivnim tvitovima čak i nakon što su mu pokazali vrata.

Kovington kaže da bi “voljno i razumljivo pomogao” da se zameni bilo koje linije koje su izazvale problem da su ga pitali, ali mu nije data šansa. „U svojoj mejl prepisci nakon raskida“, napisao je, „apelovao sam na njih da preispitaju svoje postupke u svetlu čitave liste dokaza koje sam pružio, uključujući i činjenicu da je sadržaj morao da bude pregledan i odobren da bi bio na društvenim mrežama i nijedan problem nije pronađen.”

Pročitajte i:  Blizzard je upravo ubio Diablo 4 objavljivanjem liste promena 

U međuvremenu, izvršni direktor Activision Blizzarda Bobi Kotik kaže da je u Blizzardu zapravo sve u redu, a tvrdnje o suprotnom izmišljao je „agresivni radnički pokret“ koji pokušava da „destabilizuje kompaniju“.

Izvor: Pcgamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,