BIZIT plus

Blizzard najavio Diablo Immortal i WarCraft 3: Reforged, te po prvi put javno izviždan

Reakcije poklonika Blizzard igara su sasvim očekivane i razumljive. Nakon što je više nedelja “potpaljivala” javnost najavama – pre svega, novom Diablo igrom – kompanija Blizzard je po prvi put u istoriji doživela da bude izviždana na sceni od strane sopstvene publike. Da sve bude još gore, u pitanju je njihova najvernija publika, budući da se sve odigralo tokom BlizzCon manifestacije, za koju ulaznica košta čitavih 50 dolara.

PCPress.rs Image

Konkretno, najveći problem je ispao u novoj Diablo Immortal igri. Umesto četvrtog nastavka popularne arkadne avanture, objavljivane kako za PC računare tako i za konzole u prošlosti, Blizzard je predstavio – mobilnu igru. Da stvar bude još gora, u suštini se radi o re-skinovanom naslovu već postojeće igre koja nema veze sa Diablo univerzumom, kojoj praktično ni interfejs nije promenjen. Istovremeno, razvoj i staranje o toj igri su autsorsovani kineskoj kompaniji.

Razume se, tradicionalnu publiku Blizzard-a čine PC igrači, koji su definitivno očekivali nešto više od mobilne igre, posebno imajući u vidu da je prošlo čitavih šest godina od prethodne Diablo igre, te da je zaista vreme da se nešto uradi po tom pitanju. Nažalost, Blizzard kao da namerno uvećava razmake između nastavaka svojih najcenjenijih igara u korist eksperimentisanja sa novim pravcima, poput Overwatch multiplej pucačine ili HearthStone kartanja. Za koje je, uzgred,  najavljena nova ekspanzija.

Pročitajte i:  Blizzard je upravo ubio Diablo 4 objavljivanjem liste promena 

WarCraft 3: Reforged – remaster stare dobre strategije u realnom vremenu

Kome ima smisla objašnjavati šta je WarCraft 3, njemu nema potrebe. Kome ima potrebe objašnjavati šta je, njemu nema smisla. Kralj RTS (strategije u realnom vremenu) žanra će dobiti svoje novo izdanje i ruho. Ovu novost su igrači ipak daleko bolje dočekali nego Diablo katastrofu. Igra će sadržati 62 misije iz originalne WarCraft 3: Reign Of Chaos igre, kao i WarCraft 3: The Frozen Throne ekspanzije, uključujući i mini-kampanju vezanu za Rexxara, legendarnog polu-orka, polu-ogra, šampiona Horde.

PCPress.rs Image

Ono što je interesantno jeste da će Blizzard zapravo koristiti istovetan engine kao i za originalni naslov! Ovo je veliko iznenađenje, ali ne treba misliti da će igra zbog toga izgledati isto. Svi predstavljeni modeli i tereni su neuporedivo detaljniji, jedinice dorađene i prerađene, podržane su visoke rezolucije, uključujući i 4K, tako da Blizzard definitivno ima velikog aduta u rukavu. Najavljuje se i da će misije biti obogaćene novim sadržajima.

PCPress.rs Image

Eventualni problemi? Na primer, WarCraft 3: Reforged će koštati čitavih 30 dolara. Već je moguće rezervisati ga, iako će igra doći tek tokom 2019. godine. Takođe, dok nas je udostojio nastavka StarCraft-a i zaokruživanja sage pre nego što je izbacio StarCraft: Remastered, ovog puta se najpre ide sa Remaster – pardon, Reforged verzijom, dok o nastavku WarCraft strategije nema ni pomena. Istovremeno, nova ekspanzija za World of Warcraft, Battle for Azeroth, je prilično slabo primljena. Sve je manje igrača na serverima, a takođe igrači se žale da nema novih sadržaja. Ukoliko nas nešto zabrinjava, to su definitivno trendovi.

Pročitajte i:  Blizzard igre se vraćaju u Kinu ovog leta

Diablo Immortal – šta se zapravo dogodilo?

Pokazujući do koje mere ne razume ko čini hardkor publiku, Blizzard je najavio novu mobilnu igru misleći da će po automatizmu naići na oduševljenje. No, kako publiku BlizzCon manifestacije uglavnom čine hardkor PC igrači, vest je najpre dočekana sa nevericom, da bi nekoliko igrača tražili potvrdu da li će Diablo Immortal ikada doći na PC računare ili makar na konzole, ili će ostati mobilna igra. Nakon odgovora da će igra biti samo za telefone, publika je počela da negoduje. No, to nije bilo ono najgore.

Poštn što je izostao aplauz, te krenula negodovanja, pola u šali, pola u zbilji, ljudi iz Blizzarda su upitali “U čemu je problem, zar nemate telefone?” Tada je negodovanje veoma pojačano, a dostiglo je vrhunac kada je jedan od fanova izašao na scenu i rekao da se nada da je sve ovo samo prvoaprilska šala sa lošim tajmingom. Ovo je prvi put da je Blizzard javno izviždan od strane sopstvene publike.

Pročitajte i:  Otkazan BlizzCon 2024

Izvor: YouTube

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,