BIZIT plus

LC Power LC-GC-3: Spremni za sate i sate igranja?

Prepoznavši potencijal u rastućem segmentu gejming opreme, mnogi proizvođači trude se da prigrabe svoje parče kolača. Među njima je i LC Power, nama odlično poznat po napajanjima, kućištima i kulerima odličnog odnosa cene i performansi. Sada, međutim, stiže nešto potpuno drugačijePCPress.rs Image

Gejming fotelje definitivno su veliki hit u poslednje vreme. Reč je o posebnim foteljama kod kojih je akcenat na udobnosti prilikom igranja. LC Power izbacio je čitavu seriju gejming stolica, jednostavno ih nazvavši GC (Gaming Chair). U ponudi su LC-GC 1, 2 i 3, a mi smo na testu imali najveći i najraskošniji, samim tim i najskuplji model – LC-GC-3.

Pakovanje fotelje prilično je masivno i teško je skoro 30 kilograma. Srećom, montaža je jednostavna, a sve što vam je potrebno nalazi se u pakovanju, uključujući šrafove, zavrtnje i nimbus ključ. Uz malo prostora i nešto snage, cela fotelja ubrzo biva sklopljena. Tek tada dolaze do izražaja njeni šavovi i ukrasni štepovi, koji dele sedeću površinu i deo naslona na trapezoidne sekcije, kreirajući specifično dizajnersko rešenje kojeg se ne bi postideli ni proizvođači luksuznih automobila. S razlogom, budući da su upotrebljeni veoma dobri materijali. Osnovne površine izrađene su od metala i plastike, jastuci od pene, a sve je pokriveno poliuretanskom kožom, koja daje dozu luksuza.

Pročitajte i:  Gejming i jahanje: Konji u video igrama

PCPress.rs Image

Između sna i jave

Sedenje u gejming fotelji pomalo je neobično iskustvo, po više osnova. Najpre, same površine su tvrde, što je zapravo dobro, jer pružaju odličnu potporu tokom dugotrajne eksploatacije, da ne kažemo igranja. Ne bi valjalo da je sve meko, niti da je pretvrdo. LC Power je tačno pogodio odgovarajuću meru, uspevajući da poentira i na drugoj strani.

Ta strana jeste – ergonomija. Gejming proizvodi moraju biti spremni da se prilagode korisniku, mnogo više nego ostali komadi nameštaja, i tu stižemo do stavke u kojoj LC-GC-3 prosto briljira. Najpre, isporučuju se dva jastučića, jedan za glavu, drugi za donji deo leđa. Sedni deo je podesiv po visini i, naravno, može se rotirati za 360 stepeni. Međutim, isto tako se može „izvijati” u priličnoj meri, daleko više nego što bi bilo bezbedno u nekoj drugoj stolici, što je sasvim razumljivo.

PCPress.rs Image

Nagib naslona takođe može da se podešava, ali i jednom posebno ručkom s desne strane odmah da se vrati u prilagođeniji položaj. Ipak, možda najviše oduševljava podešavanje naslona ruku po visini, što nas je posebno kupilo. Na taj način možete laktove drastično podići, omogućivši rukama da neuporedivo komfornije drže miša ili tastaturu, posebno ukoliko imate generalnih problema s pronalaskom adekvatnog položaja za ruke sa standardnim nameštajem.

Pročitajte i:  Stižu video igre u kojima će AI generisati svaki piksel

Kako se LC-GC-3 pokazuje u dugim gejming sesijama? Rekli bismo izvanredno. Nosivost fotelje iznosi čitavih 150 kilograma, što je fantastičan podatak, budući da svi znamo da mnogi igrači jesu nešto… korpulentnije građe. Udobno smo sedeli u fotelji, bez obzira na visinu od 190 cm i nekih 120 kilograma težine, zbog čega smo i nešto zahtevniji po pitanju ergonomskih podešavanja.

PCPress.rs Image

Jedina stavka koja nedostaje da bismo ovaj proizvod proglasili idealnim bio bi nešto duži sedalni deo koji bi pružio još bolju potporu za zadnju ložu u vidu još dužeg sedalnog dela, ali iovako čitav radni dan nije predstavljao nikakav naročit izazov, što je dobra stvar u ovom slučaju. LC Power je uradio odličan posao i napravio krupan korak u prepoznatljivosti na gejming sceni, a ukupan kvalitet čitavog proizvoda nas je prilično impresionirao i prosto primorao da mu u našoj svesci ubeležimo još jedan veliki plus.

 

Korisna adresa www.mid9.rs

Facebook komentari: