Blizzard obećava ponovnu izgradnju poverenja nakon akvizicije

Šef Blizzard Entertainment-a, Mike Ybarra, obećao je u postu na blogu da će ponovo izgraditi poverenje u studio, označivši svoje prve komentare od kada je Microsoft predložio akviziciju kompanije Blizzard Activision od 68,7 milijardi dolara.

Blizzard obećava ponovnu izgradnju poverenje nakon akvizicije

Blizzard uvodi nove mere za poboljšanje uslova zaposlenih

Ybarra je obećao nove mere za unapređenje kulture kompanije. Takođe je naveo nove uloge osmišljene da se bave diskriminacijom i drugim pitanjima. On je rekao da je kompanija utrostručila veličinu svojih timova za usklađenost i istragu, interno podelila podatke o predstavljanju i kreirala „program povratnih informacija“ kako bi pomogla zaposlenima da procene menadžere.

Microsoft je najavio akviziciju dok je Blizzard Activision bio u krizi zbog skandala sa nedoličnim ponašanjem. Postoje i drugi nerešeni problemi sa Blizzard-om, posebno oko vođstva. Još uvek nije jasno da li će izvršni direktor Bobbie Kotick ostati u studiju, ili koliko dugo. Ybarra, koji je napustio Microsoft samo zbog Blizzard-a 2019. godine, prvobitno je postavljen kao ko-lider Blizzard-a zajedno sa Jen Onealom kako bi zamenio bivšeg predsednika J. Allana Bracka. Međutim, Oneal je ubrzo nakon toga dao ostavku.

Pročitajte i:  Blizzard je upravo ubio Diablo 4 objavljivanjem liste promena 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: