Blizzard želi da reši problem poslovne kulture unutar organizacije

Kalifornijsko odeljenje za pošteno zapošljavanje i stanovanje tužilo je Blizzard prošlog jula, rekavši da je kompanija stvorila kulturu seksualnog uznemiravanja i diskriminacije na osnovu pola. Otkrića koja su usledila do kraja godine samo su potvrdila te tvrdnje.

Blizzard želi da reši problem poslovne kulture unutar organizacije

Blizzard zapošljava nove lidere kako bi osnažio svoje timove

U januaru je predsednik kompanije Blizzard, Mike Ybarra, najavio novu grupu lidera za koju smatra da će biti posvećena uvođenju promena. Activision Blizzard je prošlog meseca imenovao Kristen Hines za novog glavnog službenika za raznovrsnost, jednakost i inkluziju, dok je Jessica Martinez novi šef kulture. Prema Blizzard-u, odgovornosti Martinez-ove uključuju razvijanje i primenu strategije kulture kompanije, obezbeđivanje usklađenosti svih timova i funkcija, i obnavljanje programa učenja i razvoja talenata.

U saopštenju se kaže da Martinez vodi tim za učenje i razvoj, dok radi sa komunikacijama, događajima i svakim od franšiznih i funkcionalnih lidera. Osim tih pozicija, u Ybarra-inom postu se pominje dovođenje novog organizacionog lidera za ljudske resurse koji će izgraditi poverenje, osnažiti timove i pomoći u negovanju bezbednog, pozitivnog radnog okruženja za sve. Takođe je rekao da će nadoknada za rukovodioce zavisiti od njihovog uspeha u stvaranju bezbednog, inkluzivnog i kreativnog radnog okruženja u Blizzard-u.

Pročitajte i:  Blizzard je upravo ubio Diablo 4 objavljivanjem liste promena 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: