Blokiran rad kineskog giganta za proizvodnju čipova

Plan kineskog proizvođača električnih automobila BYD da proda akcije svoje jedinice za proizvodnju kompjuterskih čipova je zaustavljen. Obustava je usledila usled šireg pooštravanja regulatornih propisa u industriji od strane kineskih vlasti.

Blokiran rad kineskog giganta za proizvodnju čipova

BYD je još jedna kompanija koja je pogođena novim kineskim merama

BYD Semiconductor je imao za cilj da prikupi najmanje 421 miliona dolara od prodaje akcija. Planirano je da se novac vrati u posao dok se globalni proizvođači automobila bore sa nedostatkom računarskih čipova. BYD Semiconductor je najveći kineski proizvođač čipova za mikrokontrolere za vozila. Kompanija se direktno takmiči sa velikim proizvođačima čipova, uključujući nemački Infineon i Rohm Semiconductor iz Japana.

Matična kompanija BYD je prema tržišnoj proceni najveći kineski proizvođač automobila. Ona je još jedna od brojnih kineskih kompanija koja ima problem zbog novog pooštravanja mera o zaštiti privatnosti podataka u Pekingu. Zakon o zaštiti ličnih podataka ima za cilj strogu kontrolu prikupljanja podataka od strane tehnoloških kompanija i stupiće na snagu 1. novembra. Mnoge tehnološke kompanije su se suočile sa problemima u Kini zbog propisa o privatnosti podataka. Pored toga, Peking je suzbio brojna strana ulaganja u industriju.

Pročitajte i:  Lidar integrisani farovi za vozila

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,