Tojota i BYD hibridna tehnologija 

Zajedničko preduzeće japanskog auto giganta Tojote u Kini planira da uvede modele plug-in hibridnih električnih vozila (PHEV) u naredne dve do tri godine, a verovatnoća je da više neće koristiti Tojotin originalni hibridni model, ali će možda usvojiti BYD-ov DM -i tehnologije

 Gledajući buduće planove proizvoda, biće oko dva ili tri Tojotina modela koji će koristiti DM-i tehnologiju.  Međutim, nema više informacija o tome da li će svi ovi proizvodi biti lansirani kako je planirano. 

 „Ono što je sigurno je da će čak i sa BYD-ovom DM-i tehnologijom, Tojota definitivno napraviti novo podešavanje, a konačno iskustvo vožnje će biti drugačije“, navodi u izveštaju anonimni izvor iz Tojote. 

 Čini se da to nije sve što postoji u Tojotinim PHEV planovima, a više od misterije možda neće biti otkriveno do kraja ovog meseca kada Tojota bude domaćin predstavljanja svoje tehnologije elektrifikacije u Japanu, navodi se u izveštaju. 

 Tojota će zatim opisati kako će napraviti prodor u PHEV-ove, dok će možda biti najavljen značajan mali super-motor, navodi se u izveštaju, citirajući osobu koja je upoznata sa tim. 

Pročitajte i:  Tesla povećava cene za evropski model 3 

 Tojota je prvi put testirala PHEV u Kini ranije od većine lokalnih kineskih brendova, ali nije uspela da pronađe ravnotežu između sistema sa dva motora i tržišta, kao ni niže cene, navodi se u izveštaju. 

 Pod pritiskom ratova cena, cena je važan faktor koji Tojota treba da razmotri. 

 Proizvođač novih energetskih vozila (NEV) lansiraće svoju petu generaciju hibridne tehnologije DM u maju, sa potrošnjom goriva sa niskim punjenjem koja pada na 2,9 litara na 100 kilometara i dometom vozila do 2.000 kilometara sa punim rezervoarom goriva i punim punjenjem , rekao je njen predsednik i predsednik Vang Čuanfu na konferenciji za investitore krajem marta. 

 Vredi napomenuti da BYD ima snažno partnerstvo sa Tojotom.  Tojota i BYD objavili su 2. aprila 2021. da je njihovo zajedničko preduzeće, BYD Tojota Electric Vehicle Technology Co Ltd, zvanično osnovano. Zajedničko preduzeće se nalazi u Šenženu i u vlasništvu je 50 odsto Tojote i 50 odsto BYD-a. 

 Glavna uloga ovog zajedničkog preduzeća biće razvoj čisto električnih vozila, sa budućim novim modelima koji će se prodavati u Tojotinim i BYD kanalima. 

Pročitajte i:  Kina naređuje državnim mobilnim operaterima da zamene strane čipove

Izvor: autotech.news

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *