BIZIT Seminar

YouTube objavio da njihov partnerski program već ima 2 miliona korisnika

YouTube-ov Partner Program, koji omogućava korisnicima da zarađuju na svojim video zapisima, prešao je 2 miliona korisnika. Kreatori mogu da zarade novac putem oglasa, pretplate, donacija, strimovanja uživo i prihoda od YouTube Premium-a.

YouTube objavio da njihov partnerski program već ima 2 miliona korisnika

Dupliran broj novih YouTube kanala u odnosu na 2019. godinu

Autori koji se kvalifikuju za Partner Program moraju imati najmanje 1.000 pretplatnika i 4.000 sati ukupnog vremena gledanja na kanalu u poslednjih 12 meseci. Kompanija u vlasništvu Google-a se borila da pronađe ravnotežu između velikog broja kreatora koji ostvaruju prihod od oglasa i zadovoljavanja oglašivača. Ovo uključuje donošenje odluke o tome kada ukloniti oglase sa kanala koji učestvuju u uznemiravanju ili drugom problematičnom sadržaju.

YouTube je ažurirao svoju politiku uznemiravanja 2019. godine kao odgovor na uznemiravanja pojedinih kreatora i kaznio je autore koji prelaze pravne ili etičke granice na svojim kanalima. U prošloj godini usledilo je demonetiziranje video zapisa u kojima se pominje koronavirus, koji se smatra osjetljivom temom. YouTube je naveo da se broj novih kanala koji se pridružuju programu 2020. više nego udvostručio u odnosu na 2019. godinu, dok je broj kanala koji ostvaruju milionski i veći prihod povećan za 35%.

Pročitajte i:  Tramp se vraća na YouTube i Facebook

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: