BIZIT plus

Bočni panel desktop kućišta kao dodatni monitor

Svi se slažu da rad sa dva monitora značajno podiže produktivnost i olakšava rad. Međutim, zbog nedostatka prostora, dodavanje drugog monitora nekad nije moguće. Tu je svoju priliku video ASRock, koji je predstavio interesantan kit.

asrock

U pitanju je IPS monitor dijagonale 13.3 inča, koji se postavlja na bočnu stranicu kućišta. Ovaj neobičan, ali praktičan dizajn, namenjen je ljudima koji nemaju mnogo prostora, ali i dalje drže desktop računare na svom radnom stolu.

Monitor ima Full HD rezoluciju, osvežavanje od 60 Hz, osvetljenje 300 nita i kontrast 800:1. Kompanija navodi da njihov „Side Panel Kit“ može da se ugradi na većinu ATX, Mini-ITX i Micro-ATX kućišta. Monitor se napaja preko matične ploče, putem Embeded DisplayPort-a (eDP).

Ovaj kit obezbeđuje drugi monitor bez zauzimanja dodatnog prostora na stolu, što je odlična ideja, ali za sada je najveća prepreka kompatibilnost. Naime, ovakav port se retko nalazi na matičnim pločama za desktop kućišta, ali je uobičajen na prenosnim računarima. Suštinski, u praksi je za sada ovaj kit ograničen na ASRock matične ploče, kojih sa ovim konektorom ima desetak. Možda zbog toga kit nema široko polje primene, ali je lepo videti da kompanije istražuju kreativne načine da obezbede veću upotrebljivost računara u ograničenom prostoru.

Pročitajte i:  Novi 32-inčni 4K pametni monitor kompanije LG ima ugrađene Netflix i Google Calendar funkcije 

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari: