BIZIT plus

Bolji uslovi za obrazovanje mladih beogradskih inženjera

Podrška domaćim naučnim institucijama i visokom obrazovanju mladih ljudi je deo misije kompanije Roaming Networks. Tim povodom kompanija je prošle srede donirala Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu opremu za unapređenje kvaliteta nastave visokog obrazovanja i profesionalnog razvoja mladih inženjera. “Plan nam je da u narednom periodu proširomo saradnju i sa Saobraćajnim fakultetom u Beogradu i Elektronskim fakultetom u Nišu. Želimo da na ovaj način motivišemo i druge srpske kompanije na slične korake, u interesu šire društvene zajednice i razvoja srpske privrede.” – istakao je generalni direktor Roaming Networks grupe Rade Vujović

PCPress.rs Image

Generalni direktor Roaming Networks grupe je ovom prilikom rekao da je podrška koju kompanija želi da pruži Elektrotehničkom fakultetu i Katedri za telekomunikacije, prirodan nastavak višegodišnje saradnje kroz stručne edukacije i programe praksi u domenu tekelomunikacija u kompaniji Roaming Networks. “Četvrta industrijska revolucija, obeležena digitalnom transformacijom poslovanja, postavlja veoma visoke zahteve u domenu modernizacije telekomunikacionih mreža. Shodno tome, ubrzan razvoj informacionih tehnologija prirodno prati i ubrzani razvoj telekomunikacionih mreža. Mi smo u Roaming Networks grupi svakoga dana svedoci i aktivni učesnici u takvim paralelnim procesima koji zahtevaju veliki broj stručnog, visokoobrazovanog inženjerskog kadra. Iz tog razloga želimo snažno da podržimo i profesore i studente Elektrotehničkog fakulteta koji predstavljaju osnovne pokretače digitalne transformacije. Želimo da oni ostanu da žive i rade u Srbiji, budu nosioci njene industrijske revolucije i da imaju mogućnost da saradjuju i usavršavaju se u domaćim kompanijama koje mogu da im obezbede rad na kvalitetnim projektima kako u zemlji tako i u inostranstvu.” – istakao je Vujović prilikom uručenja donacije.

Pročitajte i:  NVIDIA i Ubisoft u zajedničkoj saradnji 

Vršilac dužnosti dekana Elektrotehničkog Fakulteta, Milo Tomašević, zahvalio se u ime fakulteta na donaciji i istakao koliko je značajna saradnja fakulteta i privrede. “Drago nam je da kompanije Roaming Solutions grupacije poput Roaming Networksa danas i Enetel Solutionsa u prethodnom periodu prepoznaju važnost snažne saradnje privrede sa Elektrotehničkim fakultetom. U narednom periodu ćemo raditi na tome da saradnja obuhvati još intenzivnije prakse i zajedničke projekte sa kompanijama kao što su vaše. Na Fakultetu naše studente rado upućujemo na kompanije koje im pružaju mogućnost da obavljaju posao za koji su se školovali sa podjednakim šansama za razvoj i uspeh koje bi dobili i u inostranstvu.” – rekao je Tomašević.

Facebook komentari: