Top50 Glas publike

Starbucks dolazi u Srbiju, a znamo i kada

Najveći operater restorana u Centralnoj Evropi, AmRest Holdings SE najavio je danas da planira da otvori u Srbiji lokale lanca američke kafeterije Starbucks.

Starbucks starbaks otvara prodavnicu u Beogradu

U zvaničnoj objavi kompanije AmRest najavljen je dolazak poznatog lanca kafeterija u Srbiju. Prvi Starbucks lokal biće otvoren kasnije ove godine u Beogradu, gradu koji je poznat po ljubavi prema kafi. AmRest je vodeći operater Starbucks kafea u regionu Centralne Evrope, a Srbija predstavlja još jedno tržište na kome ova kompanija otvara prvi lokal.

Adam Mularuk, predsednik za Starbucks u kompaniji AmRest, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja prvog lokala  izjavio je da mu je veoma drago što će kroz otvaranje prvog kafea u Beogradu ta kompanija biti u stanju da ljubiteljima kafe u Srbiji ponudi “jedinstveno Starbaks iskustvo”:

“Ova zemlja ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast”

Ko stoji iza Starbucks kafea u Srbiji?

Kompanija Amrest koja je prvi lokal otvorila u Pragu 2008. godine, sada ima od 300 Starbaks kafeterija u Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Madjarskoj, Rumuniji i Bugarskoj. Starbucks je osnovan 1971. godine u Sijetlu, u SAD, a ima više od 28.000 lokala širom sveta i smatra se najvećom svetskom kompanijom za prodaju specijalnih vrsta kafe.

Interesantno je da AmRest već posluje u Srbiji, u njegovom vlasništvu je lanac restorana brze hrane Kentucky Fried Chicken (KFC). AmRest je stoji iza još jednog brenda koji se okušao, doduše neuspešno, u Srbiji – Pizza Hut. Što se tiče lanca kafea Starbaks, u Srbiji će imati jaku konkurenciju. Podsetimo, u Srbiji je radio Costa Coffee koji je na otišao iz Srbije. Vreme će pokazati kakvu će sudbinu imati nova investicija u Srbiji – Starbucks.

UPDATE: Starbucks je otvoren 16. aprila, saznajte OVDE sve o otvaranju.

Izvor: AmRest

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,