BIZIT plus

Bosch: Rast u Srbiji u 2008. godini

sa-konferencijeBosch već treću godinu u svom poslovanju beleži rast zahvaljujući inovativnim i ekološki prihvatljivim proizvodima. U prošloj godini prodaja na srpskom i crnogorskom tržištu povećala se za 3,5%, sa 23 na 24 miliona evra. Ovom dobrom rezultatu doprineli su svi Boschovi poslovni sektori, a osnivanjem novih odeljenja Bosch u 2009. godini očekuje nastavak uspešnog poslovanja.

Tokom 2008. godine broj zaposlenih Bosch grupe u Srbiji povećao se sa 27 na 39 zaposlenih. Ovakav razvoj je zahtevao i proširenje poslovnog prostora i kapaciteta. Zbog toga se  Bosch  sredinom 2008. godine preselio u novu zgradu u poslovnom delu Novog Beograda. Poslovne aktivnosti su takođe proširene osnivanjem nove kompanije – BSH kućni aparati Srbija, zajedničke kompanije Boscha i Siemensa, pri čemu svaka kompanija ima 50 posto udela.

Gospodin Tomas Bejer, generalni direktor Boscha za Adria region je prilikom objave rezultata Bosch grupe u 2008. godini u Srbiji izjavio: “Bez obzira na svetsku ekonomsku krizu i recesiju koja je usledila od prvog kvartala, u 2009. očekujemo dalji rast prodaje. Verujemo da će inovativna snaga naših proizvoda umanjiti negativne posledice recesije”.

Pročitajte i:  Tokom 2023. godine primećen značajan porast ransomware aktivnosti

Jovanka Jovanović, generalni direktor Robert Boscha za Srbiju dodala je: “Kroz akviziciju kompanija Beissbarth, Sicam, dela grupe Morse i kompanije Holger Christiansen udružili smo se sa vodećim firmama za dijagnostiku, kočione sisteme i auto elektriku, zaokruživši time ponudu auto servisima.”

Otvaranje novog poslovnog odeljenja i centara za obuku

jedan-od-eksponataRobert Bosch d.o.o. je u 2008. otvorio novo odeljenje unutar Automotive Aftermarket sa upotpunjenom bazom podataka o delovima za vozila. Ovo je tek četvrti takav centar u svetu, pored onih u Karlsrueu u Nemačkoj, Sao Paolu u Brazilu i Singapuru. Ovo odeljenje će u 2009. zaposliti i dvanaest novih saradnika. Bosch Security Systems, odeljenje za sigurnosne sisteme, ostvarilo je uspeh u 2008. godini implementacijom sigurnosnih rešenja u parlamentu, novom saobraćajnom tunelu u Beogradu i drugim lokacijama poput državnih institucija, banaka, poslovnih i stambenih kompleksa. Bosch je tokom 2008. otvorio prvi u Srbiji, jedinstveni savremeno opremljen trening centar za celokupni asortiman alata Bosch, Skil, Skil Masters, Dremel, RotoZip i CST/berger. Centar obezbeđuje obuku za zaposlene u kompaniji Bosch, distributere i krajnje kupce. U 2009. godini planira se obuka za preko 1.000 korisnika i prodavaca Bosch alata iz Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Pročitajte i:  Ogromna većina kompanija je spremna da plati otkupninu nakon ransomware napada

U februaru 2009. novi centar obuke za Junkers Termotehnologiju otvorio je vrata korisnicima. Svrha centra je obezbeđivanje edukacije, teorijskog znanja i praktičnih veština za preko 1.000 servisera, inženjera dizajna i montera uz promociju obnovljivih energetskih izvora poput solarne energije, toplotnih pumpi i visokoefikasnih grejnih rešenja.

Podrška mladima i stipendije

“Bosch, kao društveno odgovorna kompanija, već drugu godinu za redom obezbeđuje finansijska sredstva za edukacione radionice u Centru za integraciju mladih, za mlade ljude koji nemaju mogućnost odrastanja u normalnim uslovima. Smatramo da je ulaganje u mlade generacije ulaganje u budućnost”, rekla je Jovanka Jovanović.

Bosch grupa je svetski lider u dobavljanju tehnologija i pružanju  usluga. Na području automobilske i industrijske tehnologije, proizvoda široke potrošnje i građevinskih tehnologija, oko 280.000 zaposlenih ostvarilo je promet od 45,1 milijarde evra u fiskalnoj godini 2008. Bosch grupa sastoji se od firme Robert Bosch GmbH i oko 300 filijala i regionalnih kompanija u više od 60 zemalja. Sa prodajnim i servisnim partnerima, Bosch ima predstavnike u oko 150 zemalja. Ova svetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju predstavlja temelj za dalji rast. Svake godine Bosch izdvoji više od 3,5 milijarde evra, odnosno osam posto od svojih prihoda iz prodaje, za istraživanje i razvoj i prijavi preko 3.000 patenata širom sveta. Kroz svoje proizvode i usluge, Bosch unapređuje kvalitet života obezbeđujući rešenja koja su i inovativna i korisna.

Pročitajte i:  Ogromna većina kompanija je spremna da plati otkupninu nakon ransomware napada

U Srbiji je sredinom 2006. godine osnovana kompanija Robert Bosch d.o.o. sa sedištem u Beogradu. Robert Bosch d.o.o. preuzeo je odgovornost i za izgradnju poslovanja u Crnoj Gori i Kosovu. Na oba tržišta se distribuiraju proizvodi iz oblasti automobilske opreme, električnih alata, toplotne tehnike pod brendovima Bosch, Skil, Dremel, Junkers i Buderus.

Facebook komentari: