Bose Frames – audio AR naočare za sunce

Poznati proizvođač audio uređaja, Bose, tokom marta je najavio svoju AR platformu, čiji će prvi izdanak u vidu audio sunčanih naočara biti dostupan početkom sledeće godine. Bose Frames je linija naočara napravljenih od crne plastike i u početku će imati dva modela – Alto i Rondo.

PCPress.rs Image

Bose Frames su Bose AR kompatibilni uređaji i prvi su komercijalni proizvodi koji će koristiti Bose audio augmented reality platformu. Naočare imaju ugrađene zvučnike preko kojih može da se strimuje muzika i slušaju informacije, a tu je i set mikrofona koji obezbeđuje pristup virtuelnom asistentu ili obavljanje telefonskih poziva. Pri tome, teške su samo 45 grama (što je u rangu običnih sunčanih naočara). Za razliku od video zasnovanih AR platformi, Bose AR isporučuje audio feedback zasnovan na trenutnoj GPS lokaciji i senzorima (podaci koje preuzima sa iOS ili Android telefona). Baterija u naočarima izdržava oko 3.5 časova aktivnog rada (odnosno 12h u standby modu), dok je za njeno punjenje potrebno oko dva sata.

Bose Frames će se u prodaji naći u januaru sledeće godine (u Americi), dok će u ostatku sveta biti dostupne na proleće, po ceni od 199 USD. Ipak, ako ste nestrpljivi, od danas možete da rezervišete svoj primerak na sajtu proizvođača.

Pročitajte i:  Motorola i Bose predstavljaju nove moto buds+ slušalice

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,