Bot kao Instagram influenser: Postovi za besplatan ručak

Budući da u Njujorku nije lako doći do obroka po povoljnoj ceni Chris Buetti je odlučio da postane Instagram influenser, te da od restorana traži besplatne obroke koje bi fotografisao i delio sa vojskom svojih pratilaca. Ispostavilo se da proces nije ni malo jednostavan i da oduzima puno vremena, te da zahteva veštine poput fotografisanja, što je predstavljalo problem jer je Buetti već imao posao, te malo slobodnog vremena.

PCPress.rs Image

Budući da se bavi prikupljanjem, obradom i skladištenjem podataka koji kompanijama pomažu da se brže razvijaju, Buetti je odlučio da iskoristi tu svoju veštinu. Želeo je da automatizuje proces dolaženja do Instagram pratilaca, a tako što je kreirao program koji mu je generisao preko 28 hiljada onih koji ga prate, te ih je automatski pratio u nadi da će se i oni pridružiti njegovom profilu. Tako je nastao profil @beautiful.newyorkcity. Program koji je kreirao pronalazi i restorane u Njujorku, te im automatski preko direktnih poruka nudi promociju u zamenu za kompletan obrok.

 

View this post on Instagram

 

Gran morsi is an amazing restaurant in Tribeca. The service was amazing- our waitress gave great food and wine recommendations and we ended up ordering everything suggested. For all the spice lovers out there I would suggest the Diablo Carne topped with spicy sopprestta, coppa, sausage, and chilies. You can’t go wrong with the garganelli pasta-it was Truffle heaven. All together they have great off menu classics such as spaghetti & meatballs and cacio e pepe. Their Vecchio stile is their take on an old fashioned and is made table side with burning cedar. Have a sweet tooth? Try the Campfire S’mores cocktail is the perfect dessert cocktail and involves roasting your own s’mores! They have happy hour at their bar Monday – Friday from 4pm – 7pm and on Saturday/Sunday from 5-7pm. Definitely check them out! You can see their menu if you swipe up in my story! #sponsored . . . #nycfood #manhattanfood #newforkcity#ilyfoodnyc #chewyorkcity #NYCFAT#eatsofnyc #dishenvyny #eatingnyc#eatupnyc #nyfoodgram#foodiefeature#nycfoodgals #noleftovers#newyorknewyork #nyc #foodie #ilovefood#nomnom #eats #foodpic #hellskitchen#bigapplebites #foodbabyny

A post shared by Beautiful NYC (@beautiful.newyorkcity) on

Buetti-ijev nalog verovatno ima i one koji ga prate zato što im se zaista dopalo ono što radi (deli fotografije koje su drugi snimili, dok samostalno fotografiše samo obroke koje dobije besplatno), ali je činjenica da je većina pratilaca do njegovog profila stigla zahvaljujući kodu koji je kreirao. Tako se čini da životni stil polako počinju da kreiraju sistemi koji uopšte nisu živi, što znači da će uskoro svako moći da postane influenser, a bez obzira na tip ličnosti i kvalitet sadržaja koje pravi.

Pročitajte i:  TikTok otkrio ime "novog Instagram-a"

Izvor: BuzzFeed

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,