Računari i Galaksija

Broadcom dobio odobrenje EU za kupovinu VMware-a

Broadcom je napravio veliki napredak u svojim naporima da kupi VMware. Evropska komisija je, nakon mesec dana istraživanja odobrila spajanje ove dve kompanije, jer je zaključila da taj potez neće negativno uticati na konkurenciju.

PCPress.rs Image

Komisija je odlučila da Broadcom nije u „poziciji“ da naudi konkurentima na polju mrežnih i storidž adaptera. Takođe, smatra da ova kompanija neće moći da spoji VMware sa svojim sopstvenim softverom. Međutim, ono što bi moglo da se desi je da limitira kompatibilnost svojih Fiber Channel adaptera na VMware, što bi moglo da utiče na poslovanje dugogodišnjeg rivala, Marvell.

Kako bi sprečila takav scenario, Evropska komisija će zahtevati da Broadcom ponudi alate drugim proizvođačima, kako bi im omogućili kompatibilnost sa Fiber Channel adapterima. Kompanija će takođe morati da obezbedi izvorni kod za drajvere koji pokreću te adaptere.

Ovom odlukom Broadcom je, za sada, prikupio odobrenja Evropske Unije, Australije, Kanade i Južne Afrike. Još uvek se čeka odobrenje Američke federalne trgovinske komisije, kao i britanskog regulatornog tela.

Pročitajte i:  HP optužen za monopol, zbog blokiranja upotrebe kertridža drugih proizvođača

Ako uspe da obezbedi sva odobrenja, vrednost akvizicije će biti 61 milijarda dolara, što će je smestiti na treće mesto po vrednosti akvizicija napravljenih do sada. Na drugom mestu je Dell-ova kupovina EMC-a (67 milijardi dolara) i nedavno odobrena Microsoft-ova akvizicija Blizzard-a (68.7 milijardi dolara).

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,